FOTBAL: Două probleme de lot la Politehnica pentru meciul cu Dinamo, de marţi, din deplasare

sâmbătă, 22 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 FOTBAL: Două probleme de lot la Politehnica pentru meciul cu Dinamo, de marţi, din deplasare

Politehnica Iaşi continuă pregătirea disputei cu Dinamo Bucureşti, din etapa a V-a a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal, care va avea loc marţi, de la ora 20:00, în Capitală. Echipa ieşeană s-a antrenat până acum în această săptămână pe terenul cu gazon sintetic din Copou şi pe cel de iarbă naturală de la Agronomie, primele două terenuri din Copou fiind protejate ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultima perioadă.

Până astăzi, Poli a făcut şase antrenamente după meciul de sâmbăta trecută, cu Unirea Dej, la finele căruia fotbaliştii au primit liber circa 70 de ore. Prima şedinţă de pregătire a avut loc marţi, miercuri a fost programat un singur antrenament, iar joi şi vineri – câte două. Astăzi, mâine şi poimâine, Politehnica se va pregăti tot acasă (în fiecare zi va fi câte un antrenament), startul deplasării spre Bucureşti fiind prevăzut a avea loc luni, la prânz, cu autocarul.

Conform oficialiloar ieşeni, înaintea duelului cu dinamoviştii există doi jucători accidentaţi, Gabriel Vaşvari şi Tudor Telcean.

Vaşvari, care se apropie de 37 de ani (îi împlineşte în octombrie) a avut, din nou, probleme musculare în ultima perioadă, în ultimele cinci meciuri el evoluând doar în disputa cu Gloria Buzău din runda a II-a a fazei a doua a campionatului, nici atunci nefiind integralist. Experimentatul mijlocaş a făcut şi un tratament la Cluj-Napoca în această săptămână, el lucrând alături de coechipieri începând de ieri. La această oră nu a fost luată o decizie legată de cooptarea lui Vaşvari în lotul care va merge spre Bucureşti. Chiar dacă jucătorul va merge în capitală, şansele ca acesta să joace sunt infime.

În ceea ce-l priveşte pe Telcean, el va absenta sigur marţi. Fotbalistul care face 22 de ani în septembrie are probleme la o gleznă şi a plecat în Germania pentru a se trata. Nici absenţa lui Telcean nu este însă foarte importantă, de vreme ce el a evoluat în ultimele cinci runde doar în ultima jumătate de oră a duelului din Ghencea, cu Steaua, din etapa a III-a a play-off-ului.

Politehnica va sta în Bucureşti şi marţi noapte, după duelul cu Dinamo, urmând a reveni acasă miercuri, cu autocarul. Primul meci al Politehnicii din returul play-off-ului Ligii a II-a de fotbal, cu Oţelul Galaţi, va avea loc pe 2 mai, de la ora 17:30, pe stadionul „Emil Alexandrescu”.

Etapa a V-a a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal a început aseară cu duelul dintre Unirea Dej şi Oţelul Galaţi Au câștigat oaspeții cu 1-0 prin golul marcat de Jardan în min,6.

Azi, de la ora 12:30, se confruntă Gloria Buzău şi Steaua Bucureşti.

După patru runde, clasamentul arăta astfel: 1. Steaua (47 puncte); 2. Poli (46); 3. Oţelul (42); 4. Dinamo (38); 5. Buzău (34); 6. Dej (34). Primele două echipe promovează direct (la ora actuală, Steaua nu are drept de a urca în Liga I), iar următoarele două joacă baraje cu formaţii de primă ligă. În play-out, toate meciurile etapei a V-a se joacă sâmbătă, cu începere de la ora 11:00.

Iată programul:

  • Grupa A – Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare. CSC Şelimbăr – Metaloglobus Bucureşti. CSM Slatina – Politehnica Timişoara. Miercurea Ciuc stă.
  • Grupa B – Ripensia Timişoara – FC Braşov. Concordia Chiajna – Progresul Spartac Bucureşti. CSC Dumbrăviţa – Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Unirea Constanţa stă.

Clasamente:

1. Şelimbăr (33); 2. Ciuc (33 puncte); 3. Slobozia (33); 4. Slatina (28); 5. Metaloglobus (23); 6. Baia Mare (21); 7. Poli Timişoara (19) – Grupa A;

1. Braşov (37); 2. Chiajna (35); 3. Târgu Jiu (32); 3. Dumbrăviţa (30); 5. Progresul (23); 6. Ripensia (17); 7. Unirea Constanţa (12) – Grupa B.

Ultimele două clasate retrogradează direct, iar ocupantele locurilor V vor juca un baraj în urma căruia se va decide o altă formaţie care va juca în Liga a III-a. 

Comentarii