FOTBAL – Un nou nume pe radarul Politehnicii: a jucat la Steaua şi Rapid. Poate ajunge Del Priore sub comanda lui Niculescu?

miercuri, 21 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 FOTBAL – Un nou nume pe radarul Politehnicii: a jucat la Steaua şi Rapid. Poate ajunge Del Priore sub comanda lui Niculescu?

Încheierea meciurilor oficiale ale Ligii I din 2022, consemnată aseară, va genera în următoarea perioadă intensificarea tratativelor de transfer între grupările româneşti. Unele cluburi de primă ligă au anunţat deja numele jucătorilor transferabili, altele lucrează la lista despărţirilor, grupările de ligă secundă fiind gata de a aspira produsele libere din eşalonul superior pe care le consideră utile.

În ceea ce o priveşte pe Politehnica Iaşi, principalele ţinte rămân, la această oră, cele anunţate în exclusivitate de Ziarul de Iaşi, atacantul Valentin Buhăcianu (29 ani, FC Hermannstadt) şi mijlocaşul Ionuţ Andrei Şerban (30 ani, FC Argeş). Poli a început să discute despre posibilitatea achiziţionării celor doi, primele discuţii dând optimism în Copou. Acelaşi tonus este în tabăra ieşeană şi în ceea ce-l priveşte pe tânărul mijlocaş Alexandru Musi (18 ani), care ar putea fi împrumutat un an şi jumătate de la FCSB. Mutarea lui Musi, care ar sparge gheaţa în această iarnă ar putea avea loc chiar în această săptămână.

Referitor la postul de stoper, Iaşul cochetează cu ideea de a-l aduce pe Alexandru Iacob, de la CS Mioveni. Născut la Hunedoara, pe 14 aprilie 1989, fostul internaţional de tineret, care are 1,86 metri înălţime, a fost legitimat la o mulţime de echipe: Corvinul, Steaua Bucureşti (în mai multe perioade), Gloria Buzău, FCSB, Victoria Brăneşti, Oţelul Galaţi, Viitorul Constanţa, Delta Tulcea, Rapid Bucureşti, Ethnikos Achna (Cipru), Pafos (Cipru), din nou Rapid, apoi, din 2020, la Mioveni.

La capitolul plecări, după oficializarea trecerii atacantului ucrainean Mihailo Plohotniuk la CSM Slatina, se caută soluţii pentru rezolvarea situaţiilor celorlalţi jucători puşi pe lista neagră: portarul austriac Tobias Knoflach, care ar putea rămâne, totuşi, dacă-şi va rezolva situaţia medicală, fundaşul olandez Paul Fosu-Mensah, mijlocaşul argentinian Nicolas Del Priore şi atacantul polonez Pawel Tomczyk. Primul care are o ofertă concretă este Del Priore, dorit de CSC Şelimbăr. Acest lucru este posibil ca urmare a faptului că sibienii sunt antrenaţi de Claudiu Niculescu, antrenorul care şi-a dorit să lucreze cu jucătorul argentinian pe vremea când fostul atacant dinamovist antrena în Copou. Rămâne de văzut dacă argentinianul, care a mai jucat în acest an la Maipu, în ţara natală, dar într-un sezon deja încheiat, va avea dreptul de a evolua în startul anului viitor la un alt club. 

Comentarii