IAȘI AI – Primul hackathon organizat pe teme de digitalizare, la Sala Vasile Pogor

sâmbătă, 29 aprilie 2023, 08:58
1 MIN
 IAȘI AI – Primul hackathon organizat pe teme de digitalizare, la Sala Vasile Pogor

Comunitatea de inteligență artificială din Iași – IAȘI AI anunță primul hackathon, organizat pe teme de digitalizare. Evenimentul Digitize Iași Hackathon se va desfășura luna viitoare, pe 20 mai, începând cu ora 09:00, în sala „Vasile Pogor" din cadrul Primăriei Municipiului Iași. Participanții vor lucra individual sau în echipă la dezvoltarea de soluții digitale pentru Iași și cetățenii săi, temele principale ale evenimentului fiind Smart Economy, Smart Environment și Smart Mobility.

 

„Digitize Iași este primul hackathon organizat de comunitatea locală de inteligență artificială, prin intermediul căruia ne propunem să dezvoltăm soluții digitale de care să beneficieze ieșenii. Evenimentul va avea loc în sala „Vasile Pogor" din cadrul Primăriei Iași, echipele participante contribuind la unul dintre cele trei challenge-uri propuse de către parteneri, disponibile pe pagina web a evenimentului. Deoarece dorim ca soluțiile câștigătoare să ajungă la cetățeni, vom continua să ne implicăm, să mentorăm echipele respective ca să ajungă la rezultatele dorite”, a declarat Eugen Bușoiu, fondatorul IAȘI AI, pentru „Ziarul de Iași”.

Challenge-urile din cadrul evenimentului Digitize Iași Hackathon sunt:

1. Promovarea și stimularea transportului public prin gamificare

2. Poluarea fonică și protecția cetățenilor

3. Sistem inteligent de reducere a congestionării intersecțiilor

„Participând la Digitize Iași Hackathon, puteți lucra alături de mentori la unul dintre challenge-urile propuse, contribuind la dezvoltarea ecosistemului Smart City Iași, având totodată posibilitatea de a câștiga premiul oferit de către parteneri pentru fiecare temă în parte”, spun organizatorii.

Evenimentul se organizează cu susținerea Primăriei Municipiului Iași în colaborare cu Levi9 IT Services, Ness Digital Engineering și Feel IT Services. Înregistrarea la hackathon se face prin completarea formularului din cadrul paginii evenimentului – https://hackathon.is. 

Comentarii