Il Giro cu peripeţii

joi, 16 mai 2019, 01:43
2 MIN
 Il Giro cu peripeţii

 

Ultimele trei etape ale turului Italiei au avut parte de evenimente neprevăzute: câştigător de etapă descalificat, căzătură înainte de finiş, neutralizare din cauza ploii

Turul ciclist al Italiei, cunoscut sub numele de “Il Giro”, a ajuns la cea de-a cincea etapă, dar nu a fost lipsit de incidente.. De pildă, etapa a III-a (Vinci – Orbatello, 220 km), italianul Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step), a câştigat la sprint etapa a III-a, dar a fost descalificat pentru deviere de la linia sprintului şi obstrucţionarea celorlaţi rutieri, vicroria revenind columbianului Fernando Gaviria (UAE). Etapa a IV-a, disputată marţi, încheiată, de asemenea la sprint masiv, a fost afectată de o căzătură cu 7 kilometri înainte de finiş, la care a fost implicat şi olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), câştigătorul din 2017 şi al doilea clasat anul trecut, după Chris Froome. Olandezul de 28 de ani s-a accidentat la genunchiul stâng, dar a încercat să continue Il Giro, luând startul în etapa de ieri, însă a abandonat după câteva minute, conştient de şansele reduse la tricoul roz după acest incident. Etapa a revenit tânărului rutier ecuadorian Richard Carapaz (Movistar), cu un sprint devastator. Sud-americanul a atacat puternic in ultimul kilometru pe trena celor de la UAE, echipa cu trei rutieri in grupul fruntas de opt.

Singurul care a reactionat a fost australianul Caleb Ewan, un sprinter de meserie, insa ciclistul de la Lotto-Soudal s-a recunoscut in cele din urma invins de Carapaz. Italianul Diego Ulissi a completat podiumul.

În fine, etapa a V-a, desfăşurată ieri a fost afectată, ca şi turneul de tenis de la Foro Italico, de ploaie.  Etapa desfăşurată pe o distanţă de 140 de kilometri între Frascati şi Terracina a fost neutralizată, cu nouă kilometri înaintea liniei de sosire. Cicliştii au fost anunţaţi că distanţa de nouă kilometri pe străzile din Terracina nu va conta în clasamentul general. Totuşi, ei au continuat să ruleze, iar sprinterii s-au întrecut pe circuitul stradal. Rutierii care luptă pentru locurile fruntaşe la general au trecut “la pas” linia de sosire. Germanul Pascal Ackermann de la echipa Bora–Hansgrohe a câştigat etapa, la sprint, întrecându-l cu câţiva centimetri pe columbianul Fernando Gaviria şi pe francezul Arnauld Demare de la Groupama-FDJ. Ackerman este la a doua victorie de etapă, în actuala ediţie a Il Giro, după succesul din etapa a II-a. Slovenul Primoz Roglic (Jumbo) conduce în contnuare în clasamentul general.

 

Comentarii