Împăratul Japoniei, Akihito, abdică astăzi în cadrul unei ceremonii care are loc la Tokyo

marți, 30 aprilie 2019, 09:35
1 MIN
 Împăratul Japoniei, Akihito, abdică astăzi în cadrul unei ceremonii care are loc la Tokyo

Ceremonia de abdicare a împăratului Akihito, urcat pe Tronul Crizantemelor în urmă cu 30 de ani, a început, marţi dimineaţă, la Tokyo, unde împăratul japonez s-a rugat la zeiţa Soarelui Amaterasu, considerată străbuna familiei imperiale.

Abdicarea va fi marcată printr-o ceremonie scurtă şi simplă care va avea loc în Palatul Imperial, la care urmează să asiste aproximativ 300 de persoane şi care va fi transmisă în direct la posturile de televiziune. Abdicarea împăratului Akihito va pune capăt erei imperiale Heisei («Pace pretutindeni»).

Măsurile de securitate au fost sporite la Tokyo, înainte de intrarea în noua eră, Reiwa («armonie») şi accederea la tron a prinţului moştenitor Naruhito.

Poliţia a sporit măsurile de securitate în jurul palatului, scafandrii inspectând şanturile, iar câinii tufişurile. Accesul publicului la esplanada din faţa palatului va fi limitată în timpul ceremoniei de abdicare şi accedere la tron.

Născut la 23 decembrie 1933, Akihito este primul împărat care a fost întronat în baza Constituţiei din 1947, dictată de Statele Unite după înfrângerea Japoniei în al Doilea Război Mondial.

Comentarii