Internship la Primărie, pe jumătate de salariu. Iată condiţiile de eligibilitate

sâmbătă, 16 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Internship la Primărie, pe jumătate de salariu. Iată condiţiile de eligibilitate

Primăria Iaşi va organiza un program de internship începând de anul viitor. În acest sens, municipalitatea a întocmit un regulament aferent defăşurării programului, document care se află în dezbatere publică.

„Programul se adresează studenţilor înscrişi cel puţin în anul II de studii care sunt integralişti în anul universitar anterior, masteranzilor, precum şi absolvenţilor care au maximum 3 ani de la terminarea ciclului I sau II de învăţământ superior, cu vârsta până în 35 de ani”, se arată în regulament.

Pe perioada de internship, persoanele care vor fi acceptate în program vor fi remunerate, conform Legii 176/2018: cuantumul indemnizaţiei este egal cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată.

„Programul de intership are o durată de maximum 720 de ore pe parcursul a 6 luni consecutive şi se poate desfăşura de maximum două ori pe an”, se precizează în regulament.

După aprobarea documentului de către Consiliul Local (CL), Primăria va lansa o sesiune de înscriere în mediul online. Ulterior, perioadele de desfăşurare vor fi decise prin intermediul unor dispoziţii emise de primar.

„Primăria poate încheia în mod simultan contracte de internship pentru un număr de interni care nu poate fi mai mare de 5% din numărul total al salariaţilor. Numărul de participanţi din fiecare sesiune va fi stabilit prin dispoziţia primarului”, se mai arată în regulament.

Conform actualei organigrame, Primăria are circa 800 de posturi, dar numai în jur de 500 de funcţii sunt efectiv ocupate. Astfel, într-o perioadă de internship, Primăria poate semna contracte cu un număr de 20-25 de interni.

Printre condiţiile impuse de municipalitate pentru participarea la program se numără: vârsta minimă de 18 ani; nu sunt activi pe piaţa muncii; cultură generală amplă şi să se exprime corect şi coerent în limba română; studii sau pregătire corespunzătoare în domeniul de internship ales; cunoscător la nivel mediu (B1/B2) a cel puţin unei limbe străine; utlizarea, cel puţin la nivel mediu, a soft-urilor de procesare text, calcul tabelar şi prezentări, precum şi instrumentele de navigare pe Internet.

După perioada de înscriere online, internii vor fi selectaţi în urma interviurilor care vor avea loc la sediul municipalităţii. 

Comentarii