La Primărie, producţia de machete merge bine. Încă un proiect fără finanţare supus la vot: modernizarea plajei Nicolina

marți, 27 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 La Primărie, producţia de machete merge bine. Încă un proiect fără finanţare supus la vot: modernizarea plajei Nicolina

Proiectul de modernizare a plajei Nicolina a fost resuscitat de municipalitate. Consilierii locali vor aproba miercuri studiul de fezabilitate, care estimează o investiţie de peste 20 milioane lei, fără TVA. O încercare de reamenajare a plajei a avut loc acum circa 15 ani, dar proiectul nu a fost dus la bun sfârşit.

Macheta plajei de la Nicolina

„În prezent, construcţiile existente pe amplasamentul plajei Nicolina nu oferă condiţii pentru utilizatori conform normativelor şi standardelor în vigoare, acestea fiind degradate şi insuficient dimensionate”, se precizează în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local (CL).

În prezent, construcţiile existente pe amplasamentul plajei Nicolina nu oferă condiţii pentru utilizatori

Alte probleme existente constau în lipsa unor sisteme de pontaj electronic la accesul în complex, lipsa vestiarelor, număr limitat de grupuri sanitare, lipsa locurilor de parcare, dotări insalubre şi ineficiente termic, lipsa echipamentelor care utilizează surse de energie regenerabilă şi, nu în ultimul rând, lipsa unor facilităţi de tratament care pot funcţiona şi în sezonul rece sau pe timp de vreme nefavorabilă.

Ce facilităţi ar urma să aibă plaja Nicolina

„În urma implementării acestui proeict va rezulta un spaţiu propice desfăşurării activităţilor balneare şi de tip Wellness, cu impact pozitiv asupra dezvoltării turismului, dar şi asupra calităţii vieţii cetăţenilor”, spun reprezentanţii Primăriei.

În urma implementării acestui proeict va rezulta un spaţiu propice desfăşurării activităţilor balneare şi de tip Wellness, cu impact pozitiv asupra dezvoltării turismului

Lucrările propuse vizează demolarea construcţiilor existente, reamenajarea suprafeţei de nisip, realizarea de noi împrejmuiri care să asigure intimitatea utilizatorilor, amenajarea unor locuri de parcare (32), modernizarea instalaţiilor de apă sulfuroasă şi pentru prepararea nămolului, construirea de noi bazine de apă potabilă şi apă sulfuroasă, construirea unei clădiri cu regim subsol, parter şi un etaj care să aibă funcţiuni specifice unui centru de tratament şi agrement şi care să permită utilizarea complexului pe întreg parcursul anului.

La etaj se vor amplasa cabinetele pentru tratament, masaj, spaţii fitness, aerobic şi biciclete

„La subsol – spaţiile tehnice, cuva bazinului piscinei, tancul de compensare. La parter se vor amplasa zona de primire cu recepţia, spaţiile pentru aşteptare, vestiarele, bazinul cu apă potabilă, zona SPA şi spaţiile administrative. La etaj se vor amplasa cabinetele pentru tratament, masaj, spaţii fitness, aerobic şi biciclete”, sunt facilităţile propuse pentru noua construcţie. Baza Nicolina se întinde pe o suprafaţă de aproape 7.000 mp, iar, în urma investiţiei, va fi păstrată funcţiunea actuală cu spaţii destinate tratamentului balnear cu izvoare sulfuroase şi băi de nămol, alături de spaţii de expunere la soare. În ceea ce priveşte plaja, aceasta va fi împărţită pe sectoare, iar în centrul lor va fi amenajat un nou bazin pentru nămol.

Baza Nicolina se întinde pe o suprafaţă de aproape 7.000 mp

„Perimetral bazinelor vor fi amenajate zone pentru relaxare şi expunere la soare”, se adaugă în proiect. Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a proiectului este de 24,8 milioane lei (inclusiv TVA), iar durata de execuţie este de 24 luni. Aprobarea studiului de fezabilitate de către consilierii locali nu asigură şi banii pentru proiect, urmând ca, ulterior, Primăria să identifice eventuale surse de finanţare pentru lucrări.

Comentarii