Liderul PMP Eugen Tomac îi taxează pe liberali, dar nu vede nicio problemă în susţinerea lui Chirica pe plan local (VIDEO)

miercuri, 24 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Liderul PMP Eugen Tomac îi taxează pe liberali, dar nu vede nicio problemă în susţinerea lui Chirica pe plan local (VIDEO)

PMP rămâne în continuare aliat al PNL la Iaşi, în ciuda faptului că, la nivel naţional, se află în opoziţie faţă de acest partid. Liderul PMP Eugen Tomac a evitat aseară să ofere un răspuns tranşant pe acest subiect. În schimb, el a ţinut să spună că situaţia de la Iaşi nu este una singulară.

Consiliul Local (CL) va dezbate, vineri, un proiect pentru desemnarea celui de-al doilea viceprimar al Iaşului. Din informaţiile ZDI, Răzvan Timofciuc a rămas varianta luată de liberali astfel încât să poată fi constituită o nouă majoritate în plen în jurul PNL şi a primarului Mihai Chirica. Însă, liberalii au nevoie în continuare de sprijinul celor doi consilieri ai PMP pentru a-l putea înscăuna pe Timofciuc. Întrebat pe acest subiect, Eugen Tomac, aflat la Iaşi pentru a populariza alianţa naţională cu USR şi FD, a evitat un răspuns concret pe tema alianţei locale între PMP şi PNL.

„În analiza noastră internă, intră inclusiv acest aspect de a încheia toate aceste majorităţi pe care le avem la nivel naţional în diferite localităţi cu alte partide. Este o etapă internă. (…) Nu cunosc toate subtilităţile (alegerea vicelui, n.r.), vreau să fiu foarte clar înţeles, fără a intra în discuţiile acestea: în 2020 au fost făcute nişte majorităţi, şi în Bucureşti, şi în Iaşi, şi în alte oraşe din ţară şi, evident, ele au avut o traiectorie”, a declarat Eugen Tomac.

El a continuat afirmând că obiectivul PMP este de a consolida alianţa cu USR cu FD, dar nu a dat un termen pentru încheierea alianţei cu PNL, partid despre care Tomac spune că PMP se află „în opoziţie”.

„Faptul că există în anumite judeţe sau municipii majorităţi de conjunctură, ele se vor stinge de la sine, în mod natural, pentru că avem alte priorităţi, iar prioritatea zero pentru PMP este ca Dreapta Unită să devină acea alternativă pe care o aşteaptă românii. (…) Obiectivul nostru este să consolidăm această alianţă cât mai rapid astfel încât românii să simtă că există o alternativă puternică care, în mod sigur, nu va face ceea ce a făcut PNL”, a mai spus Eugen Tomac.

Întrebat şi despre faptul că liderul PMP Iaşi Petru Movilă este în continuare administrator public al municipiului Iaşi, în baza unui contract de management semnat chiar cu primarul Mihai Chirica, Eugen Tomac a evitat, de asemenea, să ofere un răspuns clar şi concis. „Fiţi sigur că domnul Petru Movilă va face ceea ce trebuie pentru Dreapta Unită şi pentru Iaşi”, a mai spus liderul PMP.

Sprijinul acordat de PMP pentru liberali la nivelul Consiliului Local este decisiv: toate proiectele promovate de primar pot fi aprobate astfel de plen, cu excepţia acelor iniţiative care vizează înstrăinarea sau concesionări de terenuri.

Comentarii