Lista completă cu noile prețuri la biletele din transportul ieșean

miercuri, 04 octombrie 2023, 08:24
1 MIN
 Lista completă cu noile prețuri la biletele din transportul ieșean

Primăria Iași a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea majorării biletelor de călătorie în transportul public. Așa cum ZDI a anunțat ieri (VEZI AICI) vor fi afectate doar biletele, nu și abonamentele. 

 

Proiectul va sta în consultare publică timp de 10 zile și, ulterior, va putea fi inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local (CL) de la sfârșitul lunii octombrie. Acest lucru înseamnă că majorarea va fi posibilă începând cu luna noiembrie, așa cum a anticipat ZDI.
 
În context, amintim modificările de tarif:
 
• biletul cu o călătorie pentru circulația pe raza orașului va fi 3,5 lei (3 lei în prezent), valabil 120 minute de la validare
• biletul cu două călătorii pentru circulația pe raza orașului va fi 7 lei (6 lei în prezent), valabil 120 minute de la validare
• suprataxa de călătorie crește de la 50 la 99 lei
• biletul metropolitan cu o călătorie, cu valabilitate 180 de minute, pentru circulația pe raza orașului și în zona metropolitană va fi 8 lei (7 lei în prezent)
• biletul metropolitan cu două călătorii, cu valabilitate 180 de minute, pentru circulația pe raza orașului și în zona metropolitană va fi 14 lei (12 lei în prezent)
• biletul cu o călătorie, cu valabilitate 120 minute și care asigură transportul dintr-o comună limitrofă până la stația de capăt a traseului metropolitan din oraș, va fi 6 lei (5 lei în prezent)
 
Proiectul de hotărâre poate fi descărcat AICI

Comentarii