Lista liceelor şi şcolilor care vor fi reabilitate cu 130 de milioane de lei din PNRR. Contractele de finanţare au fost semnate

sâmbătă, 21 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 Lista liceelor şi şcolilor care vor fi reabilitate cu 130 de milioane de lei din PNRR. Contractele de finanţare au fost semnate

Primăria a accesat o finanţare totală de peste 130 milioane lei din PNRR în cazul proiectelor privind reabilitarea infrastructurii educaţionale.

Potrivit primarului Mihai Chirica, cele 14 proiecte propuse de municipalitate au fost acceptate şi, între timp, semnate şi contractele de finanţare, astfel că pot fi organizate licitaţiile de execuţie.

Edilul-şef al Iaşului a precizat că este vorba despre următoarele unităţi şcolare: Colegiul Tehnic „Ion C. Ştefănescu”, Şcoala Gimnazială „Elena Cuza”, Colegiul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă”, Grădiniţa PN 15, Şcoala Primară „Petru Poni”, Liceul Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii Iaşi, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Colegiul „Mihai Eminescu” şi Liceul cu Program Sportiv.

„Valoarea totală a acestor proiecte este de 131 milioane lei”, a completat primarul. Toate investiţiile enumerate trebuie finalizate până la finalul anului 2026, dar având în vedere amploarea acestora, cel mai probabil, în cazul unor unităţi şcolare, lucrările vor fi gata fie în 2025, fie în 2024, în funcţie de cum se vor desfăşura şi licitaţiile. 

Comentarii