Locuitorii din 26 de comune îşi pot schimba cărţile de identitate la o staţie mobilă

sâmbătă, 28 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 Locuitorii din 26 de comune îşi pot schimba cărţile de identitate la o staţie mobilă

Locuitorii comunelor din apropierea municipiului Iaşi vor putea să-şi schimbe actul de identitate cu ajutorul unei staţii mobile. 

Este vorba despre comune arondate Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Iaşi: Holboca, Aroneanu, Schitu Duca, Bârnova, Movileni, Rediu, Valea Lupului, Leţcani, Miroslava, Trifeşti, Roşcani, Bivolari, Ungheni, Ţuţora, Mogoşeşti, Ciurea, Golăieşti, Tomeşti, Victoria, Popricani, Andrieşeni, Vlădeni, Horleşti, Voineşti, Probota şi Ţigănaşi.

„Lucrători din cadrul Serviciului se vor deplasa cu staţia mobilă în comunele arondate în vederea punerii în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor şi stare civilă a locuitorilor din aceste comunităţi”, a declarat Marius Bodoga, directorul instituţiei.

Campania se desfăşoară în perioada 31 ianuarie – 6 aprilie, iar detalii privind zilele în care staţia mobilă va fi într-o comună pot fi consultate pe site-ul instituţiei (dlep-iasi.ro). Potrivit lui Bodoga, de la debutul unor astfel de campanii (2012) şi până în prezent au fost soluţionate circa 21.000 de cereri.

Campania se adresează persoanelor care: au actul de identitate expirat sau urmează să expire în următoarele 6 luni; au împlinit 14 ani şi nu au act de identitate; au buletin tip vechi şi doresc preschimbarea cu cartea de identitate; au actul de identitate pierdut, furat, deteriorat; şi–au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă şi, nu în ultimul rând, s-au căsătorit/au divorţat/schimbat numele şi nu au schimbat actul de identitate. 

Comentarii