Mai sunt şase pacienţi bolnavi de Covid, la Terapie Intensivă

duminică, 08 mai 2022, 23:11
1 MIN
 Mai sunt şase pacienţi bolnavi de Covid, la Terapie Intensivă

Numărul cazurilor depistate cu Covid în judeţul Iaşi în ultimele două zile este într-o continuă scădere în ultima perioadă. În ultimele două zile, 34 de noi cazuri au fost confirmate şi raportate de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. Au fost internate 12 persoane, iar 21 care se aflau deja în spital au fost externate.

 Ieri, 8 mai, erau ocupate 33 de paturi în spitalele ieşene care tratează aceşti pacienţi, dintre care 6 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva", cu pacienţi în stare gravă. Mai sunt patru copii depistaţi cu Covid care se află în zona medicală destinată tratării acestor cazuri la Spitalul de Copii "Sf. Maria". Sunt 22 de paturi ATI libere, acestea fiind la Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul Municipal Paşcani şi la Spitalul "Sf. Spiridon." În acelaşi timp, scade considerabil şi numărul celor care se vaccinează în cabinetele medicilor de familie. Dacă pe data de 6 mai au fost vaccinate 41 de persoane, dintre care 29 au primit doza a II-a şi 17 au primit doza a III-a, pe 7 mai nu s-a imunizat nicio persoană împotriva SARS-CoV-2. Foarte mic este şi numărul recoltărilor făcute la domiciliul celor care solicită testare şi care au simptomatologie specifică. Echipajele mobile ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi au făcut în ultimele două zile doar şase recoltări.

Conform datelor centralizate de DSP Iaşi, pe 8 mai erau 144 de persoane în izolare, iar până în prezent s-au emis 110.107 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Comentarii