Mai tari ca Superman şi Batman: supereroii români de film Cleptoman, Barman, Hoţoman şi Gogoman!

marți, 19 februarie 2019, 08:00
2 MIN

* Începutul anului ar fi fost mai plicticos dacă n-ar fi fost împănat de evenimente (nu ne mai referim aici la sărbătorile iubirii sau la cea cu 40 de păhărele): perioada stă şi sub semnul filmului, de la Globurile de Aur la Premiile Oscar! Cinematografia de la noi e serioasă, artistică, nu-i de Oscar sau măcar de Hollywood; cu toate astea, mai mulţi cineaşti entuziaşti (n-am găsit altă rimă) şi amatori din Machitori (nici aici) trag tare şi pregătesc o superproducţie cu supereroi români; detalii ne oferă primarul:

– Am auzit că dumneavoastră aţi fondat casa de filme locală, "Cinema Plus"; aşa-i?

– Eu doar am scris pe un act oficial "Cine m-a pus?" şi s-a interpretat altfel. Oricum, cinematografia asta e o pasiune frumoasă, mai uită lumea de necazuri!

– Cum aţi ajuns să faceţi o superproducţie cu supereroi?

– Eu am propus mai demult să facem un documentar despre localitatea noastră, cu oamenii şi faptele lor, că Marinică tot n-avea nunţi de filmat, fiind în post…

– Aţi pornit, aşadar, de la un documentar…

– Toţi s-au înghesuit să facă figuraţie, dar ne ieşea film interzis minorilor!

– Film cu nuditate şi scene erotice, vreţi să spuneţi?

– Film în care personajele beau, fumează şi vorbesc urât. Oamenii voiau să fie filmaţi în mediul lor cotidian, adică la bufet. După aia am încercat o dramă contemporană…

– Cum adică?

– Una în care personajele tac şi se înţeleg doar din priviri. Şi la noi, de la prânz, toţi tac, nu mai pot lega două vorbe, barmanul ghiceşte din priviri ce mai vor. Totuşi, ne ieşea prea static, că dacă oamenii sunt pleoştiţi, nici de bătaie nu le mai arde. Aşa am decis să abordăm genul de acţiune, cu supereroi locali.

– Ce fel de supereroi? Aici aveţi concurenţă, există Marvel, DC Comics!

– Am zis să se şi cheme ca supereroii celebri, gen Superman, Batman, cu "man" la sfârşit, şi să aibă superputeri specifice.

– Ce eroi locali aţi găsit şi ce superputeri au ei?

– Cleptoman, care fură de la chioşc, Piroman, care a dat foc la casa soacrei, apoi cel mai îndrăgit supererou, Barman, apoi cel mai sărac om din comună, zis Sărman, şi ar mai fi doi supereroi de la judeţ, cu funcţii pe partea politică, Gogoman şi Hoţoman!

Comentarii