De Business

Punem punctul pe știi

Mașinile rusești nu vor avea airbag-uri și ABS, avertizează șeful Renault

joi, 16 iunie 2022, 12:22
1 MIN
 Mașinile rusești nu vor avea airbag-uri și ABS, avertizează șeful Renault

Mașinile rusești nu vor avea airbag-uri și ABS, avertizează șeful Renault, Luca de Meo, la o conferință la Paris. Grupul auto Renault și-a vândut, acum circa o lună, activele din Rusia.

Anterior, la finele lunii aprilie, autorităţile ruse au anunţat că Renault îşi va transfera participaţia de 68% din acţiunile Avtovaz, cel mai mare constructor de automobile din Rusia, către un institut de cercetare în schimbul unei sume simbolice de o rublă.

Biden i-a trimis lui Zelenski arme de încă un miliard de dolari, în special piese de artilerie şi obuze, precum şi rachete anti-navă. Macron și Scholz ajută mai degrabă din vorbe

Renault a subliniat însă că acordul prevede o opţiune de răscumpărare de către Renault Group a participaţiei la AVTOVAZ, care poate fi exercitată pe parcursul următorilor şase ani.

Acum, președintele Renault, Luca de Meo, explică faptul că, urmare a sancțiunilor, Avtovaz nu are capacitatea să-și doteze mașinile cu elemente minime de siguranță. „Deja este legal să nu mai aibă ABS”, a spus el.

De Meo a spus că sancțiunile comerciale au blocat importarea componentelor necesare pentru fabricarea vehiculelor în complexul de fabrici Togliatti al AvtoVaz.

„A fost imposibil să funcționăm ca producător clasic, așa cum ne-am dorit și cu nivelul de tehnologie care este bun pentru marca noastră. Nu se mai importă componente”, a spus el. (defapt.ro)

Comentarii