Mobilizare fără precedent pentru Alexia. Centrul de Transfuzii nu face față numărului de donatori

luni, 19 decembrie 2022, 13:57
1 MIN
 Mobilizare fără precedent pentru Alexia. Centrul de Transfuzii nu face față numărului de donatori

Peste 100 de botoșăneni s-au prezentat luni, de la prima oră, la Centrul de Transfuzii Sanguine, pentru a dona sânge.

Emoționați de povestea Alexiei și a tuturor celor răniți în cumplitul accident de la Pașcani, botoșănenii au luat cu asalt unitatea medicală. Încă dinaintea deschiderii, peste 100 de persoane erau deja în holul de la Centrul de Transfuzii, gata să doneze.Majoritatea celor prezenți erau elevi ai Colegiului Național Laurian, dar și persoane care au fost impresionate de povestea Alexiei. “Aparent suntem vecine, în Curtești. Nu o cunosc personal, dar am rămas marcată de toată povestea. Sper din tot sufletul să fie bine și ea și toți cei răniți”, a spus o tânără donatoare.

Alți donatori erau veniți de la zeci de kilometri distanță, de la prima oră. “Nu o cunosc pe fată. Noi suntem Am văzut aseara cu soția povestea ei și ne-a marcat. Soția era de noapte, am așteptat-o de la serviciu și am venit amândoi. Dumnezeu e mare, sperăm să fie bine. Ferească Dumnezeu de necaz”, a spus Aurelian Negru.

Potrivit reprezentanților CTS, numărul maxim de persoane prelucrate într-o zi de lucru a fost 63. În această situație este foarte posibil ca o parte dintre donatori să fie rugați să vină în zilele următoare.

Mai multe inregistrări video, pe botosaneanul

Comentarii