Multe și mărunte : A pierdut şi Patricia

vineri, 20 septembrie 2019, 01:43
5 MIN
 Multe și mărunte : A pierdut şi Patricia

 

Ultima jucătoare română rămasă pe tabloul de simplu al „Korea Open”, Patricia Maria Ţig (124 WTA), a părăsit ieri competiţia tenisistică de la Seul, cedând cu 4-6, 2-6 în faţa spaniolei Paula Badosa (88 WTA) în 84 de minute. Deloc sigură pe servicii (cinci duble greşeli), Patricia a pierdut în faţa unei jucătoare care a „învăţat-o” de la partida precedentă, câştigată, de asemenea, de iberică. Spaniola va evolua în sferturi cu chinezoaica Wang Yafan (58 WTA).

 

Tricolorii coboară în clasament

România a coborât de pe locul 28 pe locul 31, cu un total de 1.490 de puncte, în clasamentului FIFA/Coca-Cola, dat publicităţii ieri. În această lună, „tricolorii” au pierdut cu 1-2 meciul jucat acasă cu Spania şi au învins, cu 1-0, tot pe teren propriu, Malta, în preliminariile Euro-2020. Adversarele tricolorilor din grupa preliminară F pentru Campionatul European, ocupă următoarele poziţii: locul 7, în urcare de pe locul 8, Spania (1.631 puncte); locul 18, staţionare, Suedia (1.560 de puncte); locul 47, în urcare de pe 50, Norvegia (1.435 de puncte); locul 109, în coborâre de pe locul 108, Insulele Feroe (1.191 de puncte); locul 179, în urcare de pe locul 181, Malta (933 de puncte). Pe podiumul ierarhiei, Belgia a rămas prima, cu 1.752 de puncte, dar Franţa a urcat pe locul II, de pe III, cu 1.725 de puncte, în timp ce Brazilia a coborât pe ultima treaptă, cu 1.719 puncte.

L-au readus şi pe Enache

Astra Giurgiu a anunţat, ieri, transferul fundaşului dreapta Gabriel Enache (29 de ani), liber de contract de la începutul lunii septembrie. În comunicatul emis de formaţia giurgiuveană, se menţionează că Enache a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane. Astfel, fundaşul se întoarce la Astra, club la care a mai evoluat în perioada 2012-2016. Ulterior, acesta a fost transferat de FCSB, unde a fost legitimat timp de două stagiuni.Enache a primit încuviinţarea UEFA de a deveni liber de contract la începutul lunii septembrie, după 14 luni petrecute la Partizan Belgrad. Sezonul trecut, din februarie şi până la finalul lunii mai, fundaşul dreapta a evoluat sub formă de împrumut la Dunărea Călăraşi, formaţia care a retrogradat în liga a doua. În sezonul actual, sub comanda lui Dan Alexa, la Astra Giurgiu evoluează mai mulţi fotbalişti experimentaţi, precum Denis Albec, Constantin Budescu, Gabriel Tamaş, Florentin Matei sau Mihai Răduţ.

S-a întâmplat după 14 ani

Real Madrid a suferit, miercuri, prima înfrângere la debutul în faza grupelor Ligii Campionilor după 14 ani, informează marca.com. Madrilenii au pierdut, cu 0-3, meciul disputat la Paris, Tot cu 3-0 şi tot în Franţa, Real Madrid a fost învinsă în prima partidă din faza grupelor, în 2005, de Olympique Lyon, prin reuşitele lui John Carew, Juninho şi Sylvain Wiltord.Atunci, echipa antrenată de Vanderlei Luxemburgo a trecut de faza grupelor, dar a fost eliminată în optimi de Arsenal Londra, după 0-1 acasă şi 0-0 în deplasare.Eşecul de miercuri este al cincilea pentru antrenorul Zinédine Zidane în Liga Campionilor şi doar al doilea în faza grupelor.

IFAB umblă iar la regulament

International Football Association Board (IFAB), organismul care stabileşte regulile jocului, va discuta la reuniunea sa din data de 23 octombrie despre posibilitatea introducerii unei pauze obligatorii de zece minute pentru controale în cazul jucătorilor care se lovesc la cap pe teren, precum şi a înlocuirilor temporare, ca în rugby, susţine The Athletic. Conform regulamentelor actuale, fotbaliştii care se lovesc la cap, fiind posibil să fi suferit o comoţie, trebuie să fie evaluaţi timp de trei minute de către medici pentru a se vedea dacă pot continua jocul. Prelungirea acelui interval de timp ar permite un control mai amănunţit. FIFA a discutat unele schimbări în urmă cu cinci ani, dar membrii Comitetului Executiv, în mare parte, nu au fost de acord cu schimbările, ei punându-şi problema că înlocuirile temporare ar putea fi folosite pentru înşelarea sistemului.

Kubica pleacă de la Williams

Polonezul Robert Kubica va părăsi echipa Williams la finalul sezonului 2018, la doar un an după ce a revenit în Formula 1. Kubica şi-a început cariera în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, iar din 2010 a trecut la Renault. În cea mai populară serie automobilistică, polonezul a luat startul de 76 de ori, s-a clasat pe podium de 12 ori şi a câştigat o cursă, Marele Premiu al Canadei, în 2008, an în care a ocupat locul al patrulea în clasamentul general al piloţilor. După numai cinci sezoane, la 5 februarie 2011, Kubica a fost implicat într-un grav accident la Raliul Ronde di Andora. El a fost supus la cinci intervenţii chirurgicale, după ce a suferit mai multe fracturi la mâna şi piciorul drepte. O consecinţă a rănilor suferite a fost pierderea funcţiilor motrice ale mâinii drepte. El s-a recuperat treptat, dar nu a mai putut conduce mult timp un monopost de Formula 1.

Berbatov se retrage

Fostul internaţional bulgar Dimităr Berbatov, fără club din aprilie 2018, şi-a anunţat, ieri retragerea din activitatea de fotbalist.El a notat, într-un mesaj postat pe Facebook, că a încercat să îşi mai găsească un angajament, însă nimic nu s-a concretizat. Dimităr Berbatov a jucat pentru echipele ŢSKA Sofia, Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur, Manchester United, Fulham, AS Monaco, PAOK Salonic şi, ultima dată, Kerala Blasters. El a obţinut şapte trofee cu echipele de club, între care se numără şi Premier League (2009, 2011 – cu Manchester United). Pentru naţionala Bulgariei, Berbatov a evoluat în 78 de partide şi a înscris 48 de goluri.

 

Fotbalist asasinat

Kelvin Maynard, fost fotbalist la echipele Burton Albion şi Antwerp, printre altele, a fost ucis, miercuri, în jurul orei locale 20.30 (21.30), cu focuri de armă, la Amsterdam, informează presa internaţională. El a fost atacat şi împuşcat de doi motociclişti, în timp ce mergea cu maşina în zona Langbroekdreef a capitalei Olandei. Maynard, 32 de ani, a încercat să se adăpostească de atactori într-o unitate de pompieri, dar a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-o clădire din apropiere. Pompierii au interevenit imediat, încercând să-l salveze pe Maynard, dar nu au reuşit.Fostul fundaş dreapta, născut în Surinam, cu cetăţenie olandeză, a mai evoluat la FC Volendam, Olhanense, Kecskemet, FC Emmen, SV Spakenburg şi Quick Boys.

Comentarii