O nouă tranşă de jucători la Poli

marți, 27 august 2019, 01:43
2 MIN

 

Iaşul a împrumutat de la FCSB un tânăr de 19 ani, Sorin Şerban, pentru care Gigi Becali a plătit 100 000 de euro în această vară unui club de Liga a III-a! Politehnica va achita 10 000 de euro către CS Afumaţi pentru Onea, un alt jucător Under 21. Iaşul va testa în această săptămână două aripi franceze, Gadi şi Fennouche

 

Politehnica Iaşi este într-o continuă mişcare la nivelul lotului de jucători. Ieri, Poli a anunţat că a legitimat doi jucători under 21. Iaşul l-a împrumutat gratuit, pentru un an, de la FCSB, pe fundaşul stânga Sorin Şerban. Internaţional de juniori, fotbalistul a fost cumpărat în această vară de Gigi Becali cu 100 000 de euro, de la o echipă de Liga a III-a, Minaur Baia Mare. Şerban (19 ani), care a mai fost legitimat la Viitorul Ulmeni şi Unirea Dej, a jucat la FCSB în disputa din acest sezon cu FC Voluntari. Reamintim, Poli a mai colaborat cu gruparea bucureşteană în această vară. Moldovenii l-au împrumutat pentru un sezon pe Ovidiu Horşia de la “roş-albaştri”, unde l-au vândut pe Ionuţ Panţîru. Menţionăm că Gigi Becali este în relaţii excelente cu antrenorul Politehnicii, Mihai Teja, care a antrenat pe FCSB în acest an.

Celălalt jucător achiziţionat de gruparea din Copou pentru acoperirea postului under 21 este Răzvan Philippe Onea. Fundaşul dreapta, care are 21 de ani, a fost cumpărat de la CS Afumaţi în schimbul sumei de 10 000 de euro. Născut la Paris, Onea a mai jucat la LPS Satu Mare.

În paralel, deşi bugetul salarial lunar maxim stabilit la începutul sezonului pentru lotul de jucători, 80 000 de euro, este aproape de a fi atins, Poli, care este într-o severă criză financiară, cu datorii de circa 900 000 de euro, vizează şi achiziţionarea altor jucători rutinaţi. Astfel, Teja va testa în această săptămână două extreme. Deşi iniţial s-a spus că se va renunţa rapid la el, francezul Chris Gadi a revenit în Copou, pentru noi probe. Fost internaţional de juniori, Gadi (27 de ani) a fost legitimat la Marseille şi Boulogne în ţara natală, a trecut apoi în Bulgaria, petrecând câte un an la Lokomotiv Plovdiv, Beroe Stara Zagora, Spartak Pleven şi Septemvri Sofia, cu un intermezzo în Portugalia, la Alcantara. În startul acestui an a fost legitimat la gruparea egipteană Petrojet.

Mâine este aşteptat pentru probe şi franco-algerianul Mehdi Fennouche. În vârstă de 26 de ani, Fennouche, fost internaţional de tineret algerian, a avut un traseu oarecum asemănător cu Gadi: start al carierei în ţara natală, la Toulouse şi Tubize şi mutaţie în Bulgaria, unde a schimbat echipele (Lokomotiv Gorna Oriahoviţa, Vereia Stara Zagora, Cerno More Varna) în fiecare sezon.

La capitolul plecări, se aşteaptă clarificarea situaţiei lui Teixeira, care îşi caută echipă în Ucraina şi a lui Carlone, care are şanse infime de a prinde echipa.

 

Comentarii