Parchet: preotul care a slujit la botezul mortal din Suceava, suspect de ucidere din culpă

joi, 04 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 Parchet: preotul care a slujit la botezul mortal din Suceava, suspect de ucidere din culpă

Ancheta desfăşurată de procurori în cazul bebeluşului care a murit în urma botezului duminica trecută, în Suceava, a progresat şi există oficial un suspect.

 Preotul care a săvârşit botezul este urmărit penal în calitate de suspect pentru ucidere din culpă, au anunţat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. În completarea deciziei procurorilor, Monitorul de Suceava a publicat, pe surse, o serie de informaţii de la Institutul de Medicină Legală, care confirmă primele ipoteze: copilul ar fi murit după ce a aspirat în plămâni lichid. Deşi unele informaţii spun că medicii ar fi găsit apă în plămânii copilului, informaţiile oficiale nu au precizat dacă lichidul descoperit la autopsie ar fi apă sau lapte. Procurorii au precizat însă că concluziile raportului medicului legist "urmează să fie înaintate la dosarul cauzei".

Reamintim faptul că bebeluşul de o lună şi jumătate a murit în noaptea de duminică spre luni, la Suceava, după ce a fost botezat. Familia a povestit pentru presa locală că pruncul a început imediat să se simtă rău după ce a fost cufundat în cristelniţă, fiind agitat şi înainte, când plângea şi se zbătea. Medicii ajunşi la faţa locului au încercat să îl resusciteze, l-au transportat la spital, unde a fost internat la Terapie Intensivă până s-a stins din viaţă. Şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a demarat o anchetă internă, iar până la finalizarea acesteia, preotul care ar fi responsabil a fost oprit de la slujire. 

Comentarii