Patru sute de studenţi din ţară şi străinătate concurează, începând de azi, la Agronomiada

joi, 11 mai 2023, 01:50
1 MIN
 Patru sute de studenţi din ţară şi străinătate concurează, începând de azi, la Agronomiada

Studenţii din Agronomie au intrat la încălzire. Timp de trei zile, în perioada 11 – 14 mai, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi va fi gazda celei mai importante competiţii profesionale şi sportive adresată studenţilor din universităţile de profil din ţară şi străinătate, AGRONOMIADA 2023. Ajunsă la a 33-a ediţie, competiţia universitară va aduce la “linia de start” peste 400 de studenţi.

 

Întrecerea în cel mai amplu concurs studenţesc datează din anii ’70. Tradiţia Agronomiadei este ca aceasta să se desfăşoare, prin rotaţie, într-unul din cele cinci centre universitare de învăţământ agronomic – Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara şi Craiova. De zece ani însă, la competiţie participă şi studenţii de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

“Scopul concursului este încurajarea spiritului de competiţie, de fair-play, a sportivităţii în rândul studenţilor şi crearea unui mediu propice întrecerilor academice. Probele profesional-ştiinţifice vor avea şi o componentă practică scopul fiind conectarea studenţilor la realităţile viitoarelor profesii din domeniile agronomice, ale industriei alimentare şi medical-veterinare”, susţin organizatorii Agronomiadei 2023, reprezentanţii USV Iaşi.

„La această ediţie sunt propuse 18 discipline profesionale şi cinci competiţii sportive, unde vor concura peste 400 studenţi din ţară şi străinătate”, a dezvăluit prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorectorul cu activităţile sociale din cadrul USV Iaşi. 

Comentarii