Pensionari doborâţi de frig: unul a fost găsit mort, celălalt în stare foarte gravă, într-o anexă

marți, 11 februarie 2020, 23:37
2 MIN
 Pensionari doborâţi de frig: unul a fost găsit mort, celălalt în stare foarte gravă, într-o anexă

Temperaturile scăzute din timpul nopţii fac victime nu numai printre oamenii străzii. În acest weekend, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alta a fost salvată, ca urmare a hipotermiei. 

Un bătrân de 82 de ani din satul Homiţa, comuna Cristeşti, a fost găsit fără suflare în casa sa. Trupul bărbatului a fost descoperit de nişte vecini care au mers să-i ducă ceva de mâncare. Bărbatul nu mai fusese văzut de câteva zile, iar cu o săptămână înainte a fost găsit căzut lângă casă, în stare de hipotermie. Cazul băbatului se afla în atenţia voluntarilor de la „Donaţi Paşcani“. Un alt caz a fost cel al unui bărbat de 63 de ani din localitatea Bălteni, comuna Probota.

„Bărbatul a fost găsit de un echipaj SMURD, căzut lângă patul pe care îl avea în şopron, deşi avea casă. Stă în nişte condiţii greu de imaginat. Este subnutrit, are aproximativ 35 de kilograme, neîngrijit. Pacientul are la activ mai multe accidente vasculare în diferite stadii de evoluţie. Era hipotermic, avea o temperatură de 26 de grade Celsius şi hipoglicemie severă. Vecinul care îi mai aduce de mâncare a declarat că are un frate şi o fiică la Cluj, dar care nu s-au mai interest de el de o vreme. Pacientul a fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie, după ce s-a remis hipotermia şi hipoglicemia, cu diagnosticul de AVC ischemic subacut“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordinator UPU SMURD Iaşi.

Comentarii