Politehnica joacă astăzi cu FCSB-ul Bulgariei!

miercuri, 13 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Politehnica joacă astăzi cu FCSB-ul Bulgariei!

Aflată în Bulgaria în cantonament, Poli Iaşi va susţine astăzi, de la ora 18:00, al doilea meci de verificare la sud de Dunăre. Formaţia pregătită de Claudiu Niculescu se va confrunta cu ŢSKA 1948 Sofia, o grupare diferită de multipla campioană ŢSKA Sofia, care are în palmares 31 de titluri de campioană şi 21 Cupe.

Deşi a început să joace în 2016, adversarul de azi al Iaşului susţine că a luat naştere în 1948, precum cealaltă grupare sofiotă amintită mai sus, care are aceleaşi iniţiale. De precizat faptul că ŢSKA este echivalentul Stelei Bucureşti în ţările ex-comuniste, cluburile cu titulatura amintită aparţinând armatelor din Bulgaria sau Rusia.

ŢSKA 1948 a evoluat în primii doi ani în eşaloanele de amatori, în perioada 2018-2020 în liga secundă, iar din 2020 în prima ligă, eşalon în care s-a situat pe locul  locul V (în 2021) şi, în vară, pe poziţia a VIII-a din 14 echipe. Antrenorul sofioţilor este, începând din luna mai a acestui an, fostul mare atacant Liuboslav Penev, care a jucat la ŢSKA Sofia, Valencia sau Atletico Madrid. Gruparea care a mai fost antrenată în sezonul 2020-2021 de un alt nume important al Bulgariei, Krasimir Balakov, are acum în lot, pe lângă bulgari şi mulţi străini, între care şase brazilieni. 

Pentru Poli, testul cu ŢSKA 1948 este al treilea al verii. În precedentele, Iaşul a pierdut la Botoşani, 1-4 cu FC, şi a remizat, 1-1, în Bulgaria, cu Makedonija GP Skopje (Macedonia de Nord). În cantonamentul din ţara vecină, Politehnica va mai susţine încă două partide de verificare, cu gruparea cipriotă Akritas Chlorakas, nou promovată în prima ligă, duminică şi cu azerii de la Sabah Masazir, pe 20 iulie.

În ceea ce priveşte veştile din cantonament, oficialii ieşeni spun că totul decurge conform planului. Capii Politehnicii au transmis că exceptându-l pe portarul Dohotariu, care a avut mici probleme de natură medicală, tot lotul a lucrat la intensitate normală, neexistând nicio accidentare.

Comentarii