Premieră naţională la Iași: Vom avea primul centru integrat de screening pentru cancer

joi, 21 noiembrie 2019, 02:52
1 MIN
 Premieră naţională la Iași: Vom avea primul centru integrat de screening pentru cancer

Compania Naţională de Investiţii a aprobat construirea la Iaşi a primului centru de screening integrat pentru afecţiunile oncologice. Valoarea investiţiei este de 38 de milioane de lei, din care 30 de milioane de lei vin de la bugetul de stat, iar 8 milioane de lei de la Institutul Român de Oncologie prin Ministerul Sănătăţii.

 “Ideea ne-a venit în urmă cu patru ani. Mai întâi, prin sprijinul Consiliului Judeţean am identificat terenul pentru costrucţie. Lucrările vor începe săptămâna viitoare, iar locaţia se află pe strada Codrescu, foarte aproape de institut. Clădirea va avea demisol, parter şi patru nivele şi va conţine un număr total de 64 de cabinete”, a precizat Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.
 
Până acum, la IRO Iaşi se realizau patru programe de screening de afecţiuni oncologice, respectiv pentru cancerul de col uterin, de sân, de prostată şi de colon. “Aceste programe se realizau într-o formă artizanală, dar adresabilitatea trebuie să fie mult mai mare. Trebuie să găsim specialişti în acest moment, avem nevoie de specialişti în imagistică medicală, de radiologi, de endoscopişti, dar cred că partea de personal nu va fi o problemă pentru noi. Va fi important să investim în ei, să-i învăţăm, să formăm o echipă coerentă cu echipele din spital”, a subliniat dr. Gabriel Dimofte, directorul medical IRO Iaşi. 

Comentarii