Primăria Iași și-a schimbat site-ul. Care sunt principalele plusuri și minusuri

luni, 30 ianuarie 2023, 13:48
1 MIN
 Primăria Iași și-a schimbat site-ul. Care sunt principalele plusuri și minusuri

Primăria Iași are, de astăzi, o nouă interfață online. La prima vedere, site-ul este optimizat pentru orice tip de dispozitiv și, față de interfața veche, are un grad de interactivitate pentru utilizatori. Însă suferă semnificativ la nivel de conținut: arhiva de pe fostul site încă nu a fost transferată în totalitate, iar vechea interfață nu poate fi accesată. De exemplu, declarațiile de avere nu mai pot fi găsite.
 

Un alt exemplu: la secțiunea „Dezbateri publice” apar acum doar planurile urbanistice zonale până în vara anului trecut. De asemenea, în cazul secțiunii „rapoarte de informare și consultare a publicului” nu figurează niciun raport pentru anul 2023, deși pe vechiul site fuseseră publicate astfel de documente. 
În schimb, la nivel de funcționalitate, interfața pare a fi mai prietenoasă cu utilizatorul, iar, în unele cazuri, informația poate fi accesată mai rapid, fiind mai bine structurată.

Lansarea noului site vine și cu asumarea publică a municipalității de a implementa strategia de branding a orașului, fiind utilizate elementele de design propuse în acest document.

Pe site apare un link și către un alt domeniu al Primăriei, un portal de servicii electronice online pentru depunerea de formulare și comunicare colaborativă cu cetățenii. Însă, la data publicării acestei știri, portalul (eportal.primaria-iasi.ro) funcționa cu greutate sau deloc, cel mai probabil încă fiind făcute retușuri.

Comentarii