Primul Kaufland din oraş cu etaj şi parcare verde: s-au emis certificatele de urbanism pentru magazin şi sens giratoriu. Când începe lucrarea?

luni, 09 octombrie 2023, 01:50
2 MIN
 Primul Kaufland din oraş cu etaj şi parcare verde: s-au emis certificatele de urbanism pentru magazin şi sens giratoriu. Când începe lucrarea?

Kaufland ar putea începe lucrările la noul magazin din CUG în cursul anului viitor. La circa şapte luni de la aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) în plenul Consiliului Local (CL), Kaufland a obţinut două certificate de urbanism în cazul acestui proiect.

 

Primul face referire la construirea centrului comercial, alături de amenajarea parcării şi a accesului auto. Cel de-al doilea vizează amenjarea sensului giratoriu pe şoseaua Nicolina.

Obţinerea acestor acte deschide drumul pentru emiterea autorizaţiei de construire până la finalul acestui an. Odată obţinută autorizaţia, Kaufland poate începe lucrările, acest lucru fiind probabil să se întâmple în prima parte a anului 2024.

Kaufland are în proprietate un teren cu o suprafaţă totală de peste 17.000 mp, în vecinătatea Centrului Expoziţional Moldova.

„Centrul comercial (supermarket) propus va avea cea mai mare parte a spaţiului construit la demisol (10.100 mp), pe terasa demisolului se va amenaja parcarea, la parter va fi accesul (500 mp), iar la etaj vor fi spaţii pentru închiriat (1.500 mp). Pentru spaţiul verde amenajat se propune amplasarea a 73 de copaci (un arbore la 4 locuri de parcare) la o distanţă între trunchiuri de 5 metri”, se arată în proiectul de PUZ aprobat la începutul acestui an de către consilierii locali.

Amplasamentul viitorului centru comercial se află la circa 50 m de şos. Nicolina, iar pe această şosea va fi amenajată o intersecţie cu sens giratoriu astfel încât accesul spre supermarket să poată fi făcut de pe un drum betonat aflat pe latura nordică a terenului, aşa cum ZDI a mai relatat. În prezent, drumul betonat are o lăţime de 10 m, dar Kaufland va supralărgi artera la 14 m, prin cedarea către domeniul public a unei suprafeţe de 400 mp, urmând a fi amenajate câte două benzi de sens.

Realizarea sensului giratoriu apare şi într-un studiu de trafic realizat la comanda Primăriei, idee care a fost preluat de retailer, urmând ca fondurile pentru amenajare să fie asigurate de către investitor.

În context, amintim că Kaufland mai are în pregătire trei proiecte la Iaşi: centrul comercial din Galata, construirea unui parc de retail la fosta Moldomobila şi amenajarea unui centru logistic la Miroslava, acesta din urmă cel de-al treilea depozit din ţară al Kaufland.

Cititi si: Un nou Kaufland, cu totul diferit, la marginea Iașului. Consilierii ieşeni votează luni aprobarea Complexului

Comentarii