Proiect de hotărâre al Primăriei – Clădire de birouri cu şase etaje, peste drum de Hanul Trei Sarmale. Cine e proprietarul?

vineri, 12 ianuarie 2024, 02:50
1 MIN
 Proiect de hotărâre al Primăriei – Clădire de birouri cu şase etaje, peste drum de Hanul Trei Sarmale. Cine e proprietarul?

O clădire de birouri ar urma să fie ridicată peste drum de Hanul Trei Sarmale. Primăria a publicat ieri un proiect de hotărâre în acest sens: imobilul va avea 6 etaje, parter şi două nivele de subsol, şi va găzdui birouri, spaţii de servicii şi comerţ.

Investiţia este propusă pe un teren cu o suprafaţă de aproape 1.300 mp, care aparţine omului de afaceri Daniel Panaite, proprietar și al societatii Agroindustriala Bucium. În prezent, pe teren se află o construcţie de mici dimensiuni, imobil care va fi demolat.

„În acest spaţiu ar fi oportună dezvoltarea unor funcţiuni ce pot da o dinamică a spaţiului vizual perceput de-a lungul şos. Bucium şi a şos. Bârnova”, se precizează în documentaţia urbanistică depusă la Primărie. Regimul de înălţime propus pentru clădire este cu două niveluri în subteran, parter şi 6 etaje. Conform bilanţului teritorial, clădirea va ocupa 635 mp, în timp ce circulaţiile aproape 400 mp, iar spaţiile verzi puţin peste 250 mp.

Potrivit calendarului invocat în planul urbanistic, proiectul tehnic ar urma să fie finalizat cel târziu în iunie 2025 (timp în care va fi obţinută şi autorizaţia de construire), iar lucrările vor fi gata în vara anului 2028. Proiectul de hotărâre ar putea fi aprobat de către Consiliul Local (CL) în şedinţa ordinară aferentă lunii ianuarie. 

Comentarii