Proiectele de lege pentru trei autostrăzi, aprobate de Senat

miercuri, 20 martie 2019, 14:05
2 MIN
 Proiectele de lege pentru trei autostrăzi, aprobate de Senat

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul legislativ al PMP pentru aprobarea obiectivului de investiții Autostrada București-Brașov. Toate partidele politice au susținut inițiativa, în ciuda raportului Comisiei pentru transporturi, care a întocmit un raport de respingere al proiectului de lege. Senatul a adoptat și proiectele legislative de aprobare a obiectivului de investiții pentru Autostrada Brașov-Bacău, respectiv pentru Autostrada Nordului.

Propunerea legislativă pentru aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Bucureşti – Braşov a fost adoptată de senatori cu 81 de voturi „pentru” și două voturi „împotrivă”. Senatorii au respins, de asemenea, raportul de respingere al Comisiei pentru transporturi și infrastructură.

Inițiativa prevede că „în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, la propunerea Ministerului Transporturilor, Guvernul este obligat să înființeze o societate pe acțiuni potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu personalitate juridică, de interes strategic național, cu obiect de activitate proiectarea și construirea obiectivului de investiții Autostrada București-Brașov și denumită Compania Națională pentru Construirea Autostrăzii București-Brașov S.A”.

Termenul de execuție a obiectivului de investiții Autostrada București-Brașov este de trei ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Senatul a adoptat propunerea legislativă în calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaților având rol de for decizional.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii