Radu Mazare vrea rejudecarea dosarului în care își ispășește condamnarea de 9 ani

miercuri, 11 septembrie 2019, 13:07
1 MIN
 Radu Mazare vrea rejudecarea dosarului în care își ispășește condamnarea de 9 ani

Fostul primar al orasului Constanta, Radu Mazare, solicita rejudecarea dosarului "Retrocedarilor de pe litoral", in care a fost condamnat definitiv de Inalta Curte la 9 ani de inchisoare deoarece acest proces s-a judecat in lipsa sa. Motivul: era fugit in Madagascar, unde a cerut azil politic.

Cererea lui Radu Mazare a fost depusa pe 18 iunie 2019 la Curtea de Apel Bucuresti si a avut primul termen de judecata pe 6 septembrie. Cazul a fost amanat pe 10 octombrie.

Fostul primar spune ca a fost condamnat in lipsa, fara a se administra probe noi si fara a fi audiat in acest caz, "mai ales in ceea ce priveste infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat şpentru careţ eram achitat in prima instanta de Curtea de Apel Bucuresti".

Mazare este nemultumit si de faptul ca Inalta Curte nu a motivat decizia de condamnare.

"Astfel eu ma aflu in inchisoare fara sa stiu motivele pentru care s-a dispus pedeapsa pe care o execut si pedeapsa pentru care am fost adus in tara, cu incalcarea statutului meu de solicitant de azil, fiind sub protectia Biroului Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (HCR) din cadrul ONU," mai sustine fostul edil.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii