Recidivistul care fura tot ce îi cădea în mână: de la televizoare la tomberoane. Cu ce banalitate i s-a înfundat?

joi, 11 august 2022, 01:50
1 MIN
 Recidivistul care fura tot ce îi cădea în mână: de la televizoare la tomberoane. Cu ce banalitate i s-a înfundat?

Un ieşean din Scobinţi a confundat casele consătenilor cu supermarket-ul. Acesta se specializase în spargeri de locuinţe, furând din interior orice îi putea fi de folos. Un prim furt a fost comis de Vlăduţ Ungureanu în noaptea de 22/23 martie. Bărbatul a pătruns într-o casă nelocuită din satul Bădeni, furând o masă de sticlă, un televizor Hyundai, îmbrăcăminte, pături şi lenjerii de pat. O lună mai târziu, a pătruns într-o altă casă nelocuită, ieşind de acolo cu mai multe borcane cu carne, pensule, o bidinea, 20 de conserve de carne şi peşte, pungi cu zahăr, cleşti, un patent, ciocane, mai multe cabluri şi prelungitoare electrice, dar şi două pungi cu covrigi. 

La începutul lunii mai, a dat a treia spargere, vizând tot o casă în care nu stătea nimeni. A furat tomberonul din PVC, dar şi veselă din ceramică, două pilote, două plăpumi, un covor persan, zahăr, ulei şi conserve.

Ungureanu a fost reţinut în cele din urmă, la două săptămâni după ultimul furt, identificarea sa fiind facilitată de faptul că opera în acelaşi sat, cel în care şi locuia. Bărbatul nu se afla la primele încălcări ale legii, el fiind eliberat în noiembrie anul trecut după executarea unei pedepse cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni. Conform legii, în cazul recidivei, limitele de pedeapsă se majorează cu jumătate. Hoţul a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Hârlău la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Daunele cerute de două dintre victimele furturilor, în sumă totală de 7.000 de lei, vor face obiectul unui dosar separat. Pronunţată marţi, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Comentarii