S-a împlinit o săptămână de la dispariţia studentei de la Litere. Poliţiştii cred că este în viaţă

marți, 16 mai 2023, 01:50
2 MIN
 S-a împlinit o săptămână de la dispariţia studentei de la Litere. Poliţiştii cred că este în viaţă

Autorităţile par să se mişte încet în cazul dispariţiei studentei din Iaşi de la Facultatea de Litere. Fata este dispărută de o săptămână, iar părinţii sunt disperaţi. 

Aceştia aşteaptă orice semn de la ea cu sufletul la gură. În aceste condiţii, la acest caz lucrează un poliţist de la o secţie din Iaşi care a plecat în concediu la o zi de la preluarea cazului, dar o veste bună este faptul că s-a mobilizat Biroul Urmăriri din cadrul Poliţiei Iaşi care are oameni cu experienţă în acest sens. Chiar şi aşa, poliţiştii au avut liber în weekend însă aceştia sunt optimişti deoarece ei cred că fata este în viaţă.

Însă poliţiştii nu ştiu dacă fata a fugit de acasă singură sau însoţită de un băiat şi nici dacă este sechestrată de către acesta, în cazul în care ea ar fi fost racolată de vreun individ prin metoda Lover Boy. Cert este faptul că Serviciul de Informaţii Român (SRI) ar putea da o mână de ajutor, această instituţie fiind singura care ar putea detecta cu acurateţe semnalul telefonului cu ajutorul tehnicii.

Însă ar trebui ca în cazul fetei să fie deschis un dosar penal, iar procurorul să solicite ajutorul serviciilor de informaţii. Până atunci, părinţii fetei, cât şi opinia publică nu pot decât să se roage că să nu existe un al doilea caz Caracal. De altfel, fata nu mai fusese la facultate de o perioadă de timp şi era mai retrasă neavând prieteni.

De asemenea, părinţii ei au povestit anchetatorilor faptul că şi-a premeditat fuga deoarece şi-ar fi luat rămas buni de la ei, cât şi de la rude. Fata suferă de ADHD, boala deficitului de atenţie şi hiperactivităţii.

„La data de 10 mai, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 9 mai, numita Constantin Georghiu Maria, în vârstă de 20 ani, a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. La momentul plecării, aceasta purta un pardesiu de culoare bej închis, pantaloni de tip jeans de culoare albastru, cămaşă de culoare kaki, iar în picioare avea adidaşi marca puma de culoare mov, având asupra sa un rucsac de culoare negru. Persoanele care deţin şi pot oferi informaţii cu privire la această persoană sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii