S-a semnat contractul de reabilitare a unor blocuri prin PNRR. Vor avea şi staţii de încărcare a maşinilor electrice

joi, 03 august 2023, 21:58
1 MIN
 S-a semnat contractul de reabilitare a unor blocuri prin PNRR. Vor avea şi staţii de încărcare a maşinilor electrice

Primăria a semnat primul contract PNRR de lucrări pentru reabilitarea termică a unor blocuri. La licitaţie au participat trei asocieri, iar câştigătorii sunt Conest şi Sigm-Home Project, două societăţi care îşi adjudecă contracte pe bandă rulantă la municipalitatea ieşeană. Contractul este unul de proiectare şi execuţie, iar valoarea ajunge la 19,8 milioane lei, fără TVA. 

Lucrările presupun izolarea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare, termoizolarea planşeului de la ultimul nivel sau reabilitarea şarpantelor, iar pe lista imobilelor se regăsesc: blocul S4 din str. Ciurchi nr. 109A, blocul D4 de pe str. Oancea nr. 34, blocul Z4 din bd. Nicolae Iorga nr. 30, blocul B3 („Gulliver”) de pe bd. Ştefan cel Mare nr. 4 şi blocul „Carmen” – turnul de pe bd. Independenţei nr. 2. În cadrul investiţiei a fost inclusă şi echiparea clădirilor cu staţii de încărcare pentru maşini electrice. Blocurile, cu un regim de înălţime cuprins între 4 şi 10 etaje, au fost construite în perioada 1968 – 1988 şi au o suprafaţă desfăşurată totală de circa 25.000 mp, jumătate fiind arie încălzită.

„La toate cele 5 blocuri se vor realiza serviciile de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie”, se precizează în caietul de sarcini. Izolarea termică a imobilelor va fi făcută cu plăci din polistiren. Potrivit documentaţiei de licitaţie, în toate cazurile va fi refăcut sistemul de preluare a apelor meteorice şi va înlocuită tâmplăria exterioară. De asemenea, vor fi montate sisteme de ventilare controlată a aerului şi va fi modernizată instalaţia de distribuţie a agentului termic prin montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare şi a robinetelor de presiune diferenţială la baza coloanelor de încălzire.

Comentarii