Şapte blocuri noi între Iaşi şi Valea Lupului. Se anunţă dezbateri aprinse: nemulţumiri mari ale vecinilor de la case

luni, 20 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Şapte blocuri noi între Iaşi şi Valea Lupului. Se anunţă dezbateri aprinse: nemulţumiri mari ale vecinilor de la case

Un nou ansamblu rezidenţial va fi construit pe unul dintre puţinele terenuri libere de la limita administrativă între Iaşi şi Valea Lupului. Şapte blocuri, cu câte două tronsoane, sunt propuse pe str. Prof. Ioan Petru Culianu – proiectul fi va fi dezbătut public la Primărie pe 4 decembrie.

Proiectul urbanistic a mai făcut obiectul unor consultări publice: proprietarii de case din zonă au contestat faptul că investitorul (Vectra Trading, din Valea Lupului) intenţionează să construiască blocurile, având în vedere că, în jurul terenului, sunt construcţii mici (vile cu un etaj sau cu mansardă).

Pe parcursul acestui an, investitorul ar fi trebuit să aducă o serie de modificări la proiect, dar aceste lucruri se vor putea constata la dezbaterea care va avea loc la sediul municipalităţii. Una dintre probleme ridicate de vecini viza supraaglomerarea traficului, fiind invocată necesitatea realizării unui studiu de circulaţie.

Conform planşei urbanistice, şase dintre cele şapte clădiri vor găzdui locuinţe, iar celălalt imobil va avea ca funcţiuni servicii şi comerţ. Regimul de înălţime propus este subsol, demisol, parter şi 2 etaje. „Parcarea va fi amenajată atât la nivelul terenului, cât şi în subsolul acestuia”, se arată în Planul Urbanistic Zonal (PUZ), urmând ca numărul total necesar să fie calculat la momentul depunerii documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire.

Blocurile vor ocupa o suprafaţă de 5.600 mp, circulaţiile auto şi pietonale alţi 7.500 mp, în timp ce spaţiile verzi ar urma să fie amenajate pe 5.600 mp. „Terenul se află în intravilanul municipiului Iaşi, în zona Păcurari Vest şi este încadrat de: strada Ioan Ivanov, stradela Profesor Ioan Petru Culianu şi drumul de acces – continuarea străzii Ion Minulescu din comuna Valea Lupului”, se arată în proiectul urbanistic, cu precizarea că accesurile principale vor fi de pe continuarea str. Ion Minulescu şi un nou drum care va fi amenajat pe partea de est a amplasamentului.

Rămâne de văzut modul în care se va desfăşura dezbaterea publică de la Primărie din data de 4 decembrie, având în vedere sesizările anterioare ale proprietarilor de case din zonă: terenul este înconjurat de vile cu regim mic de înălţime (parter şi un etaj). 

Comentarii