Şapte parohii vacante pentru preoţii din Iaşi în patru protopopiate

marți, 16 februarie 2021, 02:56
1 MIN
 Şapte parohii vacante pentru preoţii din Iaşi în patru protopopiate

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat că şapte parohii sunt vacante în această perioadă pentru preoţii Eprahiei Iaşilor care îndeplinesc condiţiile statutare de transfer.

Cele şapte se află în patru protopopiate, în Hârlău, Botoşani, Piatra Neamţ şi Iaşi.

Parohia vacantă din Protopopiatul Hârlău este „Sf. Dumitru“ din Iazu Nou, care are 300 de familii şi care va fi vacantă începând cu data de 1 iunie 2021. Aici există şi biserică, şi casă parohială.

În Protopopiatul Botoşani sunt două parohii libere, la Stroieşti, unde sunt 275 de familii, şi la Cristeşti, unde sunt 311 familii. În ambele localităţi există şi biserică şi casă parohială.

În Piatra Neamţ sunt trei parohii vacante, două dintre ele în oraş, cu hramul „Sf. Dimitrie Basarabov“ şi „Sf. Gheorghe Pelerinul“, şi una în localitatea Ştefan cel Mare I. În niciuna dintre parohii nu este nici biserică şi nici casă parohială.

În Iaşi este liberă parohia „Pogorârea Sfântului Duh“ din Buhăieni, unde sunt 120 de familii, există biserică, dar nu şi casă parohială. Aceasta este liberă de la 1 februarie, iar preotul va suplini şi Parohia Drăgăneşti unde sunt 35 de familii.

Comentarii