Sărbătorile Iaşului ies în sfârşit din pandemie. Edilii vor să revină la programul dinainte de 2020. Iată lista evenimentelor!

sâmbătă, 24 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Sărbătorile Iaşului ies în sfârşit din pandemie. Edilii vor să revină la programul dinainte de 2020. Iată lista evenimentelor!
Primăria vrea să organizeze Sărbătorile Iaşului în formatul consacrat înainte de pandemie. Astfel, vor reveni evenimente precum Sărbătoarea Vinului sau Parcul de distracţii. Aceste manifestări figurează în programul oficial propus spre dezbatere în şedinţa Consiliului Local (CL) de miercuri, 28 septembrie. Bugetul este pe măsură: circa 1,3 milioane lei. Principalele evenimente vor avea loc în perioada 11 – 16 octombrie.
 
 
Cei mai mulţi bani (675.000 lei) sunt rezervaţi pentru un concert de muzică populară şi un spectacol omagial „Încoronarea Regelui 100”, ambele evenimente fiind programate pe 15 octombrie, pe esplanada din faţa Palatului Culturii. Alţi peste 130.000 lei vor fi cheltuiţi în sprijinul evenimentelor religioase, în cea mai mare parte fiind vorba despre asigurarea unei logistici pentru buna desfăşurare a manifestărilor. În perioada 11 – 16 octombrie vor avea Târgul de toamnă (Hala Centrală, esplanada Costache Negri şi bld. ştefan cel Mare), Sărbătoarea Vinului (parcările din jurul Halei Centrale) şi Parcul de distracţii (Ştrand). Calendarul evenimentelor este completat cu activităţi sportive (competiţii), sprijinirea unei manifestări universitare, o lansare filatelică (Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand), lansarea cărţii „Cvartetu Voces – Destinul Excelenţei”, o conferinţă privind securitatea cibernetică şi Festivalul Muzii Româneşti.

Alte trei evenimente care au loc în luna octombrie şi pentru care Primăria va aloca bani fără ca aceste manifestări să fie incluse în Sărbătorile Iaşului sunt Festivalul Focloric Internaţional „Trandafir de la Moldova”, FILIT şi o conferinţă despre NATO şi războiul din Ucraina. „Municipiul Iaşi va organiza cea de-a XXXI-a ediţie a manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iaşului. Cu acest prilej, celebrarea religioasă a Sfintei Parascheva este completată de o serie de manifestări cu caracter laic (conferinţe, evenimente sportive, târguri, spectacole, foc de artificii, evenimente artistice etc.) care dau o notă de sărbătoare întregului oraş şi care oferă pelerinilor aflaţi în Iaşi, în această perioadă, prilejul de a cunoaşte mai bine tradiţiile locale”, se susţine în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării consilierilor locali.

Comentarii