Secretele japoneze ale unei vieti lungi si sanatoase

marți, 23 aprilie 2019, 09:14
3 MIN
 Secretele japoneze ale unei vieti lungi si sanatoase

Japonezii sunt celebri pentru faptul ca traiesc foarte mult, iar specialistii au demonstrat ca viata lor lunga se datoreaza in mare masura unui trai echilibrat, armonios. Se pare ca Japonia a devenit locul in care exista cei mai multi oameni care au atins 100 de ani, iar media de varsta este de 82 de ani.

Unul dintre numeroasele lor secrete e foarte usor de tradus prin conceptul ikigai, adica fericirea de a fi mereu ocupat, practic o pasiune adevarata pentru tot ce te face sa te simti ca traiesti din plin. Acest stil de a trai poate fi usor pus in practica de oricine, asa ca tine cont de sfaturile japonezilor si nu uita ca sanatatea poate fi mentinuta, dar recuperata mai greu.

Iata 5 secrete ale unei vieti lungi:

  • Zambeste mereu, nu sta niciodata crispat. Incearca sa faci acest lucru de la prima ora a diminetii si sa iti repeti ca e mai usor sa zambesti decat sa stai suparat. Zambetul perfect poate fi usor obtinut prin vizitele periodice la cabinetul medicului stomatolog, acolo unde poti gasi ajutor in cazul unei mici probleme sau chiar servicii de chirurgie dentara daca situatia a scapat de sub control. Important este rezultatul: sa zambesti intotdeauna si sa-ti placa acest lucru; Atunci cand zambetul tau este frumos, vei avea mai multa incredere in tine. S-a demonstrat faptul ca oamenii care se bucura de o dantura frumoasa sunt mai increzatori, mai fericiti si mai siguri pe ei in orice situatie.
  • Nu manca niciodata pe saturate. Pune in farfurie portii mici si respecta mesele principale. O idee foarte buna ar fi sa nu mananci dupa ora 17.00 si sa consumi cat mai putin alimentele care contin grasimi si calorii. Pregateste numeroase sucuri delicioase, care aduc organismului un aport mare de vitamine si minerale, obtinute din amestecul fructelor cu legumele si zarzavaturile;

  • Inconjoara-te mereu doar de prieteni foarte buni si renunta la cei care te fac sa te simti nefericit sau care sunt mereu tristi, obositi, plictisiti de viata, fara nicio dorinta de a afla vreodata ce inseamna sa fii fericit. Probabil ca simti in jurul tau uneori anumite persoane care parca sunt trimise de cineva sa-ti strice zenul. Ei, despre acesti oameni este vorba! Ar fi mai bine sa le eviti compania;
  • Fii mereu activ, implica-te in tot felul de activitati la serviciu sau in familie si nu te pensiona decat daca ai deja in program sa te ocupi de alte lucruri. Timpul liber iti poate distruge dorinta de viata, monotonia devine o rutina din care cu greu scapi, asa ca incearca sa te mentii tot timpul ocupat pentru ca acest lucru este clar primul pas catre o viata lunga si catre mentinerea sanatatii fizice si psihice;
  • Traieste clipa, reconecteaza-te la natura si fii mereu cat se poate de calm! Un indemn interesant, care iti ofera posibilitatea de a te bucura la cote maxime de toate lucrurile ce se petrec in viata ta. Petrecerea timpului liber in natura este benefica pentru trup si suflet, asa ca nu uita sa iesi in parc, sa mergi la un picnic in padure sau sa faci drumetii prin muntii frumosi ai tarii.

Daca japonezii au reusit sa traiasca mai bine si mai mult urmand aceste secrete, atunci si tu ai putea sa obtii acelasi rezultat. Tine cont de toate aceste sfaturi si pune-le in practica cat mai curand!

surse foto:
https://unsplash.com/photos/TLe99ghMjAc
https://unsplash.com/photos/BKuZg0mwiXc

 

Comentarii