Seminarul catolic din Iaşi îşi deschide porţile pentru tinerii care vor să devină preoţi. Ce pot vedea?

marți, 05 martie 2024, 22:23
1 MIN
 Seminarul catolic din Iaşi îşi deschide porţile pentru tinerii care vor să devină preoţi. Ce pot vedea?

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă Zilele Porţilor Deschise la Seminarul Mare Diecezan din Iaşi, în perioada 8 – 10 martie 2024, pentru toţi elevii interesaţi. Sunt vizaţi în special tinerii de clasa a XI-a şi a XII-a, care au urmat învăţământ vocaţional, dar şi cei care au absolvit liceul şi vor să trăiască „o experienţă profund vocaţională”.

„Tinerii care doresc să facă un discernământ al propriei vocaţii şi vor să cunoască mai multe despre formarea în Seminarul Mare Diecezan din Iaşi sunt invitaţi să participe la aceste Zile ale Porţilor Deschise. Din program vor face parte întâlniri cu seminariştii, cu părintele rector, cu părinţii spirituali şi formatori, momente de destindere şi recreaţie, participarea la rugăciunea în comun, prezentarea seminarului şi a capelei, vizitarea Iaşului şi altele”, au transmis reprezentanţii episcopiei.

La acest eveniment pot participa băieţi catolici cu vârsta cuprinsă între 17 şi 30 de ani, sosirea la seminar fiind vineri, 8 martie, în jurul orei 17.00. Participanţii vor beneficia de cazare şi masă la seminar. Programul se încheie duminică, 10 martie, după-amiază. Tema acestor zile va fi: „Plini de bucurie în speranţăֲ” (Rom 12,12), care este şi motoul ales de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului din luna noiembrie 2023 prin care îi invită pe tineri să trăiască cu entuziasm propria vocaţie.

Comentarii