Șoferii de autobuze, 500 de lei în plus la salariu, în trei tranșe, după protest

sâmbătă, 06 noiembrie 2021, 02:59
2 MIN
 Șoferii de autobuze, 500 de lei în plus la salariu, în trei tranșe, după protest

Angajaţii CTP ar urma să beneficieze de trei creşteri salariale în următorul an. Aceasta este principala concluzie a negocierilor de ieri între conducerea companiei şi şoferii protestatari.

În primă instanţă, chiar din această lună, ar urma să fie aplicată o creştere de 150 lei la câştigul salarial net. Următoarele două creşteri, de 150 lei şi 200 lei, ar urma să fie decise până la 1 aprilie 2022 şi, respectiv, de la 1 octombrie 2022.

Directorul CTP Cristian Stoica ne-a declarat ieri că acest calendar a fost agreat de către şoferii companiei care, zilele trecute, au intrat într-o grevă spontană, timp de o zi şi jumătate, nemulţumiţi de salarii. Totuşi, aceste creşteri sunt condiţionate de „analiza suportabilităţii bugetului CTP şi obligarea conducerii CTP de eliminarea a costurilor inutile, de simplificare a procedurilor şi de creştere a productivităţii muncii”, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei, în condiţiile în care, la negocieri, au participat şi şefii municipalităţii.

„Este de menţionat că, faţă de aceste creşteri ale veniturilor nete de care vor beneficia lunar 1.184 de angajaţi, vor exista şi eforturi financiare provenite din sumele datorate statului şi instituţiilor de asigurare, eforturi care trebuie luate în calcul la acordarea acestor beneficii”, se mai precizează în acelaşi comunicat.

Creşterile nete propuse de către conducerea CTP şi Primărie reprezintă sume forfetare care se adaugă la salariul lunar al angajaţilor companiei. „De asemenea, grilele de salarizare la nivelul CTP vor fi simplificate, astfel încât să ajungă de la circa 20 – 25 de poziţii, diferenţiate în funcţie de secţii, la maxim patru grupe de salarizare, de la debutant până la persoanele aflate în apropierea vârstei de pensionare. Această simplificare a grilei va presupune şi o cheltuială salarială suplimentară rezultată din rotunjirea în plus a grilelor de salarizare”, se mai precizează în comunicatul Primăriei.

Potrivit sursei citate, calendarul de creşteri salariale şi măsurile adiacente au fost consemnate în procesul verbal al şedinţei de negociere, care va fi anexat contractului colectiv de muncă.

Contactat telefonic, directorul Cristian Stoica a precizat că procesul verbal a fost semnat de toate părţile implicate: conducerea CTP, reprezentanţii salariaţilor şi sindicate.

Amintim că, marţi dimineaţă, circa 300 de şoferi CTP au refuzat să mai iasă la stradă şi au declanşat un protest spontan. Timp de aproape două zile, autobuzele nu au circulat, greva fiind sistată odată agreată ideea unei negocieri finale, ale cărei rezultate le-a comunicat ieri Primăria.

Comentarii