Sportul ieşean mai respiră

luni, 11 octombrie 2021, 01:43
2 MIN
 Sportul ieşean mai respiră

 

Rugbistele sunt iar campioane la senioare şi junioare, rugbiştii au câştigat pe teren propriu, iar handbaliştii au spart gheaţa

*Campioane cu repetiţie.Cu un turneu de patru înainte de finiş, echipa de rugby în 7 feminin Politehnica Iaşi şi-a asigurat un nou titlu de campioană naţională, după ce a câştigat turneele de la Bucureşti, Iaşi şi – în acest week-end – la Paşcani. Elevele antrenorilor Neculai Tarcan şi Gabriela Lepciuc, pregătite fizic de Viorica Ursanu, au avut ceva emoţii în derbiul cu Agronomia Bucureşti, fiind conduse cu 0-7, dar în continuare au înscris 19 puncte consecutive. Scor: 19-7 pentru Poli, cu două eseuri realizate de Oxana Bunici (plus o transformare), Simona Roşca,Iaşul beneficiind şi de un eseu de penalizatr. În turneul de la Paşcani, Politehnica a mai dispus de CSU Cluj (43-0) şi CSM Paşcani (24-0). Înaintea etapei de la Cluj (23 octombrie), clasamentul arată astfel: 1. Politehnica – 23p; 2. Agronomia – 21 p; 3. Paşcani – 13 p; 4.Cluj – 11 p; Şi laa junioare, Politehnica a câştigat toate meciurile cu Aurora Băicoi, Arieşul Mihai Viteazu şi CSŞ Unirea Iaşi asigurându-şi titlul.

*După patru ani. Sportul cu balonul oval a revenit, sâmbătă pe stadionul „Tepro” iar spectatorii prezenţi au putut aplauda o victorie a rugbiştilor de la Politehnica: scor 38-18 (19-13) pentru elevii lui Mihai Stuparu şi Ioan Iftode, Ieşenii au realizat şase eseuri prin Micu 2, Nicuţă, Fânariu, Deliu şi David, patru dintre ele fiind transformate de Michiduţă. Sâmbăta vitoare, ieşenii vor avea un meci foarte greu în deplasare, cu RC Bârlad.

* Primul succes pe semicerc. Etapa a IV-a a eşalonului doi de handbal masculin a adus prima victorie a Politehnicii Iaşi în actualul sezon. Formaţia pregătită de Florin Spiridon s-a impus la Vaslui, în faţa echipei secunde a grupării care activează în Liga Naţională, cu scorul de 32-28 (16-13). Poli, care pierduse primele trei meciuri, două dintre ele disputate în deplasare, a predat astfel “lanterna” clasamentului Seriei A a Diviziei A, urcând un loc, pe poziţia a VII-a. În runda următoare, la finalul acestei săptămâni, ieşenii vor juca acasă în compania CSU Suceava II, formaţie care e pe locul VI, la egalitate de puncte cu Poli. În fruntea clasamentului se află echipele din Botoşani şi Galaţi, cu maximum de puncte, “sateliţii” formaţiilor din Focşani, Bacău şi Vaslui au şase puncte. Ultima clasată, Pietricica Piatra Neamţ nu a obţinut vreun punct. (GN, OM)

 

 

 

 

Comentarii