SURSE: Bărbatul în alb care a coordonat jandarmii la protestul din 10 august vrea să se pensioneze

luni, 12 noiembrie 2018, 22:10
1 MIN
 SURSE: Bărbatul în alb care a coordonat jandarmii la protestul din 10 august vrea să se pensioneze

Colonelul Dumitru Paraschiv, cunoscut ca bărbatul în alb la protestele din 10 august, şi-a depus actele de pensionare, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de interne. Potrivit acestora, Paraschiv ar fi făcut acest gest în semn de nemulţumire faţă de ministrul de interne. Carmen Dan a transmis pe 22 octombrie preşedintelui Klaus Iohannis o propunere de înaintare în grad a colonelului Dumitru Paraschiv, comandant al brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş, supranumit ”dirijorul în alb”.

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, ar fi decis să amâne înaintarea în grad a colonelului Dumitru Paraschiv până când organele judiciare vor emite un punct de vedere final cu privire la violenţele de la protestele din 10 august. Ministrul Dan a propus avansarea colonelului Paraschiv la gradul de general de brigadă cu o stea, deoarece a dat dovadă de ”un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu”. Într-un comunicat transmis Ştirilor Pro TV, Administraţia Prezidenţială precizează faptul că ministrul Carmen Dan îşi asumă responsabilitatea privind integritatea morală şi profesională a ofiţerului propus.

”În data de 15 octombrie, ministrul Afacerilor Interne a transmis preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigadă cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan. Ministrul Afacerilor Interne îşi fundamentează propunerea pe faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Cititi materialul integral pe G4Media.ro

Comentarii