Taxele de la comercianţii veniți la Sfântă se duc pe plata concertelor şi a focului de artificii

vineri, 14 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Taxele de la comercianţii veniți la Sfântă se duc pe plata concertelor şi a focului de artificii

Primăria îşi acoperă o bună parte din cheltuielile aferente Sărbătorilor Iaşului din încasările de la comercianţi care şi-au expus mărfurile în cadrul diverselor târguri. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Sebastian Buraga, taxele achitate de comercianţi în această perioadă aduc venituri la bugetul local de circa 600.000 lei. 

O sumă similară va cheltui Primăria pentru distracţia de sâmbătă, de pe esplanada Palatului Culturii, cu două concerte şi un foc de artificii. În total, bugetul alocat de municipalitate pentru sărbători se ridică la aproape 1,2 milioane lei, astfel că suma încasată de la comercianţi reprezintă jumătate din totalul cheltuielilor prognozate.

În acest an, Primăria a eliberat 155 de avize pentru comercianţi, în cadrul Târgului de Toamnă, Sărbătoarea Vinului şi Parcului de distracţii de la ştrandul municipal. Pe domenii de activitate, cele mai multe avize au fost date pentru comerţ cu haine de piele şi blană (71), sector urmat de alimentaţie publică (32), comerţ ambulant (25), produse de artizanat (17), standuri specifice parcului de distracţii (7) şi flori (3).

În ceea ce priveşte cheltuielile Primăriei, în afara evenimentelor din 15 octombrie, cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru sprijinirea manifestărilor religioase (130.000 lei), proiecte sportive locale (98.000 lei), cheltuieli de logistică şi promovare (90.000 lei), „Seara Valorilor” (75.000 lei), Festivalul Muzicii Româneşti (50.000 lei) şi o întâlnire a alianţei de universităţi europene EC2U (40.000 lei). În context, amintim că primul concert de sâmbătă va avea loc în intervalul orar 13.00 – 16.00, iar pe scenă vor urca cântăreţi de muzică populară: Gheorghe Turda, Ion Paladi, Tudor Ungureanu, ansamblul etno-folcloric „Ştefan Vodă”, Ioana Căpraru, Ilie Caraş şi Ştefan Pintili.

Ulterior, în intervalul orar 20.00 – 23.00, va veni rândul următorilor artişti: Delia, Ştefan Bănică, Holograf, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Nancy Brandes, Mircea Baniciu, Mario Fresh, Arsenium, A-Mill şi Yanis Pavel. Prezentatorii evenimentului vor fi Dan Negru şi Anca Mazilu. Ultimul spectacol va fi urmat de un foc de artificii care va dura circa 10 minute.

Comentarii