Test: supravieţuiţi la iarbă verde, de 1 Mai?

marți, 24 aprilie 2018, 07:00
3 MIN

* Mai e puţin până vineri, când românii se vor înghesui să ajungă mai iute în poieniţe sau staţiuni şi să petreacă la iarbă verde, cu mici şi bere, după datină. Despre ce va rămâne în urma lor vom scrie ulterior; acum e important de aflat dacă (şi cum) faceţi faţă unui eveniment care îmbină înfulecatul în exces, consumul nelimitat de bere şi natura patriei, care poate fi ciumă pentru foarte mulţi neiniţiaţi de la oraş. În caz că vă interesează dacă puteţi / nu puteţi face faţă, treceţi prin testul următor:

1) Ce se sărbătoreşte pe 1 Mai?

a) Ziua Muncii (stabilită în 1889 la Congresul Internaţionalei Socialiste), mândră zi de sărbătoare pentru clasa muncitoare / b) Ziua cu Micii, stabilită încă de luni cu băieţii, mândră zi de revedere, cu ceafă, cârnaţi şi bere / c) Sărbătoarea Sf. Prooroc Ieremia, Sf. Cuv. Mc. Eftimie, Ignatie şi Acachie, Sf. Cuv. Isidora.

2) Cu ce sentimente întâmpinaţi ziua de 1 Mai?

a) Sentimente de respect pentru înaintaşii noştri care munceau şi luptau ca noi să avem liber de 1 Mai / b) Cu sentimentul de poftă şi, mai ales, cu cel de sete / c) Cu sentimente de respect pentru cei sărbătoriţi pe 1 Mai, printre care socrul Eftimie.

3) De obicei, de ce ieşiţi la iarbă verde de 1 Mai?

a) Ca să petrecem cu alţi compatrioţi care vor să îmbine utilul cu plăcutul / b) Fiindcă în casă e greu să faci grătar; am încercat odată, dar au venit pompierii şi mi-au stins jarul / c) Fiindcă socrul Eftimie stă într-o garsonieră şi n-are spaţiu pentru musafiri.

4) Ce luaţi la iarbă verde, în coşuleţul pentru picnic?

a) Mâncare, pâine, apă de băut, plasturi, pastile de cap şi burtă, spray de ţânţari etc. / b) De coşuleţ se ocupă doamnele, eu duc un bidon în fiecare mână, iar în buzunar ţin desfăcătorul de beri / c) Darurile şi buchetele de flori pentru Eftimie.

5) În poieniţă unde vă întindeţi pătura, de obicei?

a) Peste iarba verde, cu grijă să nu fie vreo balegă tot verde, măsline de oi ori capre sau vreun muşuroi de furnici / b) Sub bidoane şi navete, să nu se murdărească de la iarbă; dacă plouă o întind deasupra, să nu se ude / c) Logic, lângă pătura lui Eftimie.

6) Cum se desfăşoară ziua petrecută la iarbă verde?

a) Stăm pe pătură, mâncăm tartinele, bem apa, jucăm şah şi inspirăm aer curat de la grătare / b) De obicei, a doua zi nu-mi mai aduc aminte nimic / c) Cântăm "Mulţi ani trăiască!" lui Eftimie, apoi plecăm la casele noastre.

7) Ce rămâne în urma voastră după ce plecaţi de la iarbă verde?

a) Opt firimituri de pâine, stropi de apă şi nişte scame / b) Ultima dată am înţeles că, după ce am plecat, după noi au rămas pompierii, ca să stingă / c) În urma noastră rămâne socrul Eftimie, care are grijă să fie curat pe jos.

* Deşi mulţi oameni aleg aceleaşi variante de răspunsuri, ei nu sunt la fel, condiţiile meteo nu-s la fel, nici poieniţele, micii, cărbunii sau alte consumabile. În timp ce unul petrece o plăcută zi pe iarbă, altul poate petrece aceeaşi zi în copacul de sub care pândeşte ursul / un taur fioros / un localnic cu topor în mână. Iarbă verde plăcută!

Comentarii