Totul despre evaluarea copiilor din Iaşi care vor împlini 6 ani după începerea clasei pregătitoare

joi, 28 martie 2024, 02:50
2 MIN
 Totul despre evaluarea copiilor din Iaşi care vor împlini 6 ani după începerea clasei pregătitoare

Copiii care împlinesc 6 ani după începerea clasei pregătitoare şi cei care nu au frecventat grădiniţa sau au revenit din străinătate în anul curent trebuie să participe la o evaluare a nivelului de dezvoltare, în vederea înscrierii în învăţământul primar. Evaluarea este realizată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi (CJRAE), în perioada 28 martie – 10 aprilie.

Potrivit informaţiilor transmise de CJRAE Iaşi, la evaluarea nivelului de dezvoltare trebuie să participe copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie şi care nu au frecventat grădiniţa în anul curent sau care s-au întors din străinătate în anul curent.

„Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător, pe baza recomandării eliberate de unitatea de învăţământ cu nivel preşcolar”, a transmis directoarea CJRAE Iaşi, Anca Hardulea.

Evaluarea va avea loc în perioada menţionată, în intervalul orar 10:00-18:00, la sediul CJRAE Iaşi. După caz, pentru evitarea deplasării copiilor pe distanţe mari, evaluarea nivelului de dezvoltare se va putea desfăşura şi în centrele de evaluare din Paşcani şi Hârlău:

–        CJRAE Iaşi, Bdul Socola Nr. 110;

–        Paşcani, Şcoala Gimnazială I. Cantacuzino, Str. Ştefan cel Mare, Nr.19;

–        Hârlău, Şcoala Gimnazială „Petru Rareş“, Str. Ştefan cel Mare, Nr. 23.

Documente necesare pentru susţinerea evaluării

Părintele/tutorele legal/reprezentantul legal al copilului trebuie să prezinte certificatul de naştere al copilului (copie xerox), cartea sa de identitate (copie xerox) şi, după caz, alte documente care atestă calitatea de reprezentant legal al minorului (ex. Hotărârea judecătorească definitivă de divorţ privind tutela minorului).

Cererea-tip, postată pe site-ul CJRAE Iaşi, prin care părintele/tutorele legal solicită evaluarea nivelului de dezvoltare a copilului, trebuie transmisă la adresa de e-mail cjraeiasi@yahoo.com, prin poştă (Iaşi, B-dul Socola, nr.110) sau depusă la secretariatul instituţiei, de luni până vineri, in intervalul 10:00-14:00.

Părintele va fi informat telefonic/mail referitor la programarea datei, orei şi locaţiei de desfăşurare a evaluării nivelului de dezvoltare. Copilul trebuie însoţit la centrul de evaluare de părinte/tutore legal. La cerere, evaluarea se poate realiza în prezenţa părintelui/tutorelui legal.

Rezultatul evaluării nivelului de dezvoltare va fi comunicat în scris părintelui la finalizarea evaluării. Rezultatul evaluării nivelului de dezvoltare nu poate fi contestat (cf. art.7 alin 5). 

Comentarii