„Trădătorul” Baciu deschide un nou proces în speranţa că va rămâne viceprimar până la viitoarele alegeri

joi, 28 aprilie 2022, 23:12
1 MIN
 „Trădătorul” Baciu deschide un nou proces în speranţa că va rămâne viceprimar până la viitoarele alegeri

Viceprimarul Cezar Baciu a mai deschis un front de atac în încercarea de a-şi prelungi şederea în executivul municipalităţii. 

Zilele trecute, Baciu a solicitat judecătorilor să anuleze o decizie a Comisiei Naţionale de Arbitraj a USR. Nu e clar în ce măsura va afecta această nouă acţiune procesul aflat acum pe rol: ieri, judecătorii au amânat din nou pronunţarea, până pe 12 mai, în procesul în care Baciu solicită anularea actului de excludere a sa din USR. Amintim că, în mai 2021, Cezar Baciu, intrat pe lista USR în Consiliu Local (CL), s-a aliat cu PNL şi PMP pentru a-i asigura majoritatea în plen necesară primarului Mihai Chirica pentru a deţine controlul votului pe proiecte. La scurt timp, a ieşit la iveală şi preţul "votului de aur" asigurat de Baciu: liberalii l-au propus pentru funcţia de viceprimar, post pe care îl ocupă de aproape un an.

Amintim că, potrivit Codului Administrativ, dacă instanţa va confirma legalitatea excluderii din USR, Cezar Baciu îşi va pierde mandatul de consilier local şi, implicit, pe cea de viceprimar. Într-o astfel de situaţie, primarul Mihai Chirica va avea nevoie de un alt vot (de la PSD sau USR) pentru a putea să-şi impună în continuare voinţa în plen.

Comentarii