Uimitorul atacant japonez Kazuyoshi Miura. La 56 de ani, el va semna pentru o echipă din Portugalia

vineri, 23 decembrie 2022, 15:00
2 MIN
 Uimitorul atacant japonez Kazuyoshi Miura. La 56 de ani, el va semna pentru o echipă din Portugalia

Atacantul japonez Kazuyoshi Miura a anunţat că va decide la începutul anului viitor dacă va începe un nou capitol al carierei sale şi va semna pentru o echipă din Portugalia, relatează agenţia Kyodo.

Cel mai în vârstă jucător activ din fotbalul japonez, la 56 de ani în februarie, Miura se gândeşte la o ofertă de a juca pentru echipa de divizia a doua Oliveirense, pe care a vizitat-o la începutul acestei luni.

Vorbind după o sesiune de antrenament voluntară vineri în Prefectura Osaka, Miura a sugerat că înclină să facă o mutare, şi astfel ar juca într-o a cincea ţară din străinătate în al 38-lea sezon ca profesionist.

„Simt că vreau să accept provocarea de a juca peste ocean”, a spus Miura. Atacantul-record a spus că îşi va baza decizia pe condiţia sa fizică la sfârşitul anului, dar a rămas entuziasmat de a juca după ce a terminat sezonul cu Suzuka Point Getters, în liga a patra din Japonia.

Starul japonez a evoluat de-a lungul lungii sale cariere la cluburi din Brazilia, Japonia, Italia, Croaţia şi Australia.

A fost unul dintre cei mai faimoşi fotbalişti asiatici din anii 1990, ajutând Japonia să se afirme în fotbalul mondial când a fost lansată J-League, în 1993. Miura s-a mutat în Brazilia în 1982 şi a semnat primul său contract profesionist în 1986 cu Santos FC.

În 2021, Miura şi-a îmbunătăţit recordul de cel mai în vârstă fotbalist care evoluează într-un meci din prima ligă japoneză, el jucând la vârsta de 54 de ani şi 12 zile. A fost al 36-lea său sezon la profesionişti.

Comentarii