UMF va putea deschide un centru de vaccinare de pe 8 februarie

luni, 25 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 UMF va putea deschide un centru de vaccinare de pe 8 februarie

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi îşi va deschide propriul centru de vaccinare, pentru a ajuta la vaccinarea studenţilor şi a profesorilor, dar şi pentru a creşte numărului centrelor din Iaşi în vederea începerii etapei a III-a de vaccinare.

În mod concret, aceştia au amenajat deja un spaţiu de patru încăperi, folosind circuite realizate în faţa Sălii Rockefeller, de la Institutul de Anatomie.

Aici va lucra echipa de vaccinare şi vor fi amenajate spaţii pentru pregătirea momentului vaccinării, anamneza pacienţilor, imunizarea propriu-zisă şi supravegherea post-vaccinare pentru a vedea dacă apar reacţii adverse şi a oferi tratament suplimentar.

Avizul de funcţionare al centrului de la UMF va veni pe data de 8 februarie, dar momentul propriu-zis de deschidere va veni în funcţie şi de numărul propriu-zis de doze pe care le are la va avea la dispoziţie pentru imunizare.

„Nu am continuat încă programarea în platformă după data de 1 martie, deşi s-a deschis platforma, a angajaţilor şi studenţilor care vor să se angajeze, pentru că vrem să vedem ce posibilităţi vom avea şi noi începând cu deschiderea centrului de la 8 februarie. Depinde şi de dozele de vaccin pe care le vom avea la dispoziţie”, a explicat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Acesta a precizat că, până în momentul de faţă, deja s-au înscris pe platforma realizată la nivelul universităţii mai bine de jumătate dintre cei care pot fi vaccinaţi, inclusiv studenţi.

Mai mult, câteva sute de studenţi au fost deja imunizaţi, la fel şi mai multe cadre didactice, în contextul în care aceştia figurează în strategia naţională de vaccinare încă din etapa I, începută de pe 27 decembrie 2020.

„Ne-am luat angajamentul faţă de DSP să ţinem platforma deschisă până la finalul campaniei de vaccinare. Vom avea personal de la ATI, UPU, Medicină internă de la Spitalul Sfântul Spiridon care vor lucra în afara programului de lucru, dar avem deja şi liste de voluntari dintre studenţi şi medici rezidenţi. Am numit un coordonator al punctului deja, care va supraveghea activitatea”, a completat rectorul.

Comentarii