Un nou supermarket Penny la Iaşi, în Alexandru cel Bun. Alte două sunt avizate deja: în Bucium şi în Dacia

joi, 04 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Un nou supermarket Penny la Iaşi, în Alexandru cel Bun. Alte două sunt avizate deja: în Bucium şi în Dacia

Primăria a eliberat autorizaţia pentru construirea unui magazin Penny în Alexandru cel Bun, în apropiere de pasarela spre Gară. Lanţul de retail mai are în avizare în această perioadă alte două magazine: unul în Dacia (pe Tabacului, aproape de pasajul Băncilă) şi celălalt în Bucium (peste drum de Lidl).

Potrivit autorizaţiei emise de Primărie, magazinul Penny va fi amenajat pe un teren de 5.400 mp, în condiţiile în care construcţiile noi vor ocupa un sfert din această suprafaţă. Regimul de înălţime va fi cu parter, iar magazinul va fi deservit de 68 de locuri de parcare, dintre care 3 pentru persoane cu dizabilităţi, iar 2 vor fi dotate cu staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

„Construire magazin Penny şi magazin produse din carne şi brânzeturi, accesuri auto şi pietonale, amplasare panouri fotovoltaice pe acoperiş, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţade şi în parcare, stâlp cu panou publicitar luminos, împrejumuire perimetrală, organizare şantier”, este obiectul proiectului autorizat la finalul anului trecut de Primărie.

Conform autorizaţiei, lanţul de retail poate începe lucrările de construire după ce face dovada finalizării lucrărilor de deviere a unor reţelele termice de pe amplasament. Aceste lucrări fuseseră aprobate în mai 2022, când demersurile pentru avizarea proiectului erau asumate de altă companie (Padi Development).

„Terenul studiat se apreciază a fi oportun pentru dezvoltarea unui spaţiu comercial, având în vedere existenţa unor funcţiuni vecine ce se încadrează în zona de servicii şi de asemenea învecinarea terenului studiat cu o serie de locuinţe colective pe cealaltă parte a şos. Naţionale”, se precizează în documentaţia urbanistică aferentă proiectului. 

Comentarii