Unul dintre miniștrii guvernului Ciolacu este preot misionar. A fost persecutat înainte de Revoluție

vineri, 16 iunie 2023, 14:40
1 MIN
 Unul dintre miniștrii guvernului Ciolacu este preot misionar. A fost persecutat înainte de Revoluție

Unul din miniștrii guvernului Ciolacu a devenit preot misionar la 40 de ani. Marcel Boloș este noul ministru de finanțe în guvernul României. Nu a reușit să termine studiile teologice mai devreme deoarece nu avea dosar bun și regimul comunist l-a împiedicat.

Marcel Boloș a precizat, pentru Newsweek România, că, înainte de Revoluție, nu a fost primit la Institutul teologic. Boloș a devenit preot misionar după un sfert de veac, la vârsta de 40 de ani.

 „Eu am crescut în curtea bisericii. Am avut această educație creștină de care nu mi-e rușine. După liceu, în 1986, am încercat să intru la seminarul Teologic din Cluj Napoca. Pe vremea aceea se făceau dosare pentru a fi admis.

Protopopul de Huedin mi-a făcut dosar negativ. Părinții mei erau înscriși în partid, oameni simpli, lucrau la CAP. Pe motiv că eram o amenințare la adresa bisericii mi s-a dat aviz negativ. Și, astfel, nu am mai intrat în examen la teologie.

Unul dintre miniștrii din guvernul Ciolacu e preot misionar

A urmat o perioadă în care am suferit pentru că nu concepeam să nu fiu preot. Studiile le-am reluat la 40 de ani și am devenit preot misionar. Am terminat facultatea de teologie de la Universitatea din Oradea. În perioada studenției, am fost hirotonit preot”, ne-a precizat Boloș.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii