(UPDATE) Trei noi focare de coronavirus la Iaşi: Primăria Miroslava şi două firme

sâmbătă, 05 septembrie 2020, 01:59
2 MIN
 (UPDATE) Trei noi focare de coronavirus la Iaşi: Primăria Miroslava şi două firme

Deşi avem un număr de cazuri noi mai mare decât ieri – 62 faţă de 58 – Iaşul coboară o poziţie în „topul” naţional, de pe 4 pe 5. Rămâne pe primul loc Bucureştiul (114), urmat de Timiş (78) şi Braşov (75). La ce numere de telefon puteţi suna dacă aveţi simptome specifice Covid 19?

Trei noi focare de coronavirus au fost identificate ieri în judeţ de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, unul dintre acestea vizând Primăria comunei Miroslava, unde există mai mulţi salariaţi declaraţi pozitiv cu COVID-19 în urma testărilor. Primarul comunei, Dan Niţă, ne-a confirmat că este vorba despre nu mai puţin de 13 angajaţi. Dintre aceştia, 12 sunt izolaţi la domiciliu, iar unul este internat la Spitalul CFR Iaşi, spital-suport pentru preluarea acestor cazuri.

Alte două focare sunt la doi agenţi economici din Iaşi, unde în total 13 persoane au fost depistate pozitiv, angajaţii confirmaţi fiind izolaţi la domiciliu, iar contacţii direcţi şi apropiaţi au fost carantinaţi.

„La nivelul judeţului sunt trei focare noi, iar anchetele epidemiologice sunt încă în desfăşurare”, a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi.

Astfel, ieri Iaşul totaliza 62 de cazuri noi, coborând pe locul al cincilea la nivel naţional, după ce timp de mai multe zile se afla în topul celor mai afectate judeţe, pe locurile doi, trei, ba chiar şi pe locul 1 pentru o zi, înaintea Bucureştiului. Cele mai multe infectări rămân acum în Bucureşti, unde sunt 114 cazuri noi, la Timiş, unde sunt 78, şi la Braşov, cu 75 de noi infectări.

Reprezentanţii DSP reamintesc că persoanele care prezintă simptome specifice infectării trebuie să anunţe acest lucru la numerele de telefon 0723.330364, 0232.256265, 0232.708503, 0730.240393, 0755.222120, comunicând numele, prenumele, CNP, numărul de telefon, pentru ca DSP să poată face solicitarea la Serviciul de Ambulanţă Iaşi pentru în vederea testării pentru SARS-CoV-2.

Rămâne valabilă necesitatea respectării măsurilor de protecţie, purtarea măştii atât în spaţiile publice deschise, cât şi în spaţiile închise, păstrarea distanţării fizice, igienizarea frecventă a mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor.

UPDATE: Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la situația focarelor Covid-19 la data de 6 septembrie 2020:
La Spitalul Sf. Sava s-a înregistrat încă o infirmieră cu test pozitiv.
De vineri 4 septembrie, de la ultima actualizare a focarelor, au mai apărut:
•    1 caz pozitiv la Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iași;
•    1 caz la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” Iași;
•    1 caz la un agent economic din municipiul Iași
La  agentul economic cu profil industrial din municipiul Iași au mai rezultat încă 3 angajați cu teste pozitive. Inițial au fost 32 pozitivi, apoi încă 17, iar acum sunt în total 52 de cazuri.

Comentarii