Varujan Vosganian, fost senator iesean, a rămas fară permis. A plecat de la locul accidentului

miercuri, 17 august 2022, 07:45
2 MIN
 Varujan Vosganian, fost senator iesean, a rămas fară permis.  A plecat de la locul accidentului

Fostul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, a rămas fără permis de conducere 30 de zile, după ce a fost implicat într-un accident, şi a plecat de la faţa locului, fără o înţelegere amiabilă. El a fost sancţionat de Poliţia Rutieră, pentru o tamponare în trafic pe care nu a declarat-o în termenul legal.

La o săptămână după ce a împlinit 64 de ani, pe 2 august, Varujan Vosganian a fost implicat într-o tamponare uşoară în Sectorul 1 al Capitalei. Fost senator şi ministru al Finanţelor, Vosganian se afla pe strada Băiculeşti şi, înainte de a vira dreapta pe bulevardul Poligrafiei, a acroşat uşor o maşină condusă de o şoferiţă care venise prin dreapta.

Varujan Vosganian: „Eu m-am uitat în dreapta, după aia m-am uitat în stânga şi pe urmă voiam să fac dreapta. Şi când să fac dreapta, maşina asta a intrat între mine şi trotuar. Eu am frânat brusc, am crezut că am evitat. M-am uitat la doamna aceea, am întrebat dacă are ceva. Doamna a rămas în maşină, nu mi-a făcut semn că ar fi ceva şi atunci eu am plecat mai departe. Nu mi-a trecut niciodată prin cap să evit din moment ce lumea mă cunoaşte.”

Dar şoferiţa a decis să facă plângere la Poliţie după ce a descoperit urme pe maşină. Mai ales că îl consideră răspunzător pe fostul demnitar, pentru că nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers.

Şi cum nu încheiase o înţelegere amiabilă cu şoferiţa maşinii pe care a acroşat-o, Varujan Vosganian avea obligaţia să se prezinte la Poliţia Rutieră în maximum 24 de ore de la producerea evenimentului rutier. Fostul ministru al Finanţelor nu a făcut însă acest lucru, aşa că poliţiştii au făcut investigaţii pentru a-l identifica şi pentru a-l chema să dea explicaţii oficiale în legătură cu cele petrecute.

Potrivit Codului Rutier, Vosganian avea dreptul să plece de la locul accidentului, pentru că nimeni nu a fost rănit. Însă avea obligaţia să anunţe poliţia chiar dacă a fost o tamponare uşoară.

Cititi mai multe pe stirileprotv.ro

Comentarii