Victorie nesperată pentru Răzvan Timofciuc la instanţa supremă. Dosarul său se reia de la zero

joi, 25 ianuarie 2024, 12:59
2 MIN
 Victorie nesperată pentru Răzvan Timofciuc la instanţa supremă. Dosarul său se reia de la zero

Consilierul local Răzvan Timofciuc a obținut la Curtea Supremă rejudecarea cauzei în care a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) că s-a aflat într-o stare de conflict de interese. Procesul se va relua de la zero, la Iași.

În urma deciziei luate de judecătorii ieșeni, în baza acțiunii ANI, Timofciuc nu mai avea drept să candideze la viitoarele alegeri și, suplimentar, a fost și sancționat, anul trecut, cu 10% din indemnizația de consilier local timp de 3 luni.

„Admite cererea de revizuire formulată de revizuentul Timofciuc Răzvan. Desfiinţează Decizia nr. 1487 din 16 martie 2023 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal în dosarul nr. 52/45/2022”, se arată în decizia Curții Supreme care s-a pronunțat alaltăieri, dar hotărârea a fost publicată astăzi.

CITESTE SI: Consilierul Răzvan Timofciuc a câştigat o primă bătălie cu ANI

În aprilie 2022, Răzvan Timofciuc a obținut la Curtea de Apel anularea raportului de evaluare al ANI, dar, un an mai târziu, ANI a avut câștig de cauză la ÎCCJ. Ambele sentințe au fost casate prin decizia îCCJ de zilele trecute, iar procesul va fi reluat la Iași.

Decizia ÎCCJ vine într-un moment-cheie pentru consilier: mâine, în plenul Consiliului Local (CL) Iași, va fi supus dezbaterii un proiect privind desemnarea celui de-al doilea viceprimar, iar Răzvan Timofciuc este una dintre variante.

“Voi continua să îi reprezint pe toți ieșenii care își doresc ca Iaşul să aibă cel mai performant sistem de educație din România, spații și zone de relaxare în cartiere, transparență și stoparea risipei. Speţa asta ridicolă mi-a adus numai necazuri în ultimii 3 ani, culminând cu excluderea din USR. Este hilar sa fiu în conflict de interese pentru că soţia mea a făcut parte din Consiliul de Administrație al unei școli, o funcție neremunerată prin care mai degrabă faci voluntariat și ai răspundere”, a declarat Timofciuc pentru ZDI. 

Comentarii