VIDEO: 70 de oi sfâșiate de o haită de câini, lângă Timișoara

luni, 16 ianuarie 2023, 12:25
1 MIN
 VIDEO: 70 de oi sfâșiate de o haită de câini, lângă Timișoara

Zeci de oi au fost omorate, duminica dimineata, la un saivan de la marginea Timisoarei, dupa un atac al unei haite de caini fara stapan. Proprietarul lor spune, printre lacrimi, ca a asistat la intreaga scena, insa nu a putut sa intervina, de frica sa nu fie si el atacat de animale.Totul s-a intamplat nu departe de Timisoara, pe un camp dintre Giroc si Urseni. Pentru ca nu au ce manca, patrupedele au inceput sa atace animalele. Si, chiar daca erau imprejmuite de garduri, cainii au navalit in tarcul oilor si au facut prapad. Aproape 70 de mioare au fost omorate.

„Pe la ora 10 am dat drumul la oi la saivan, sa manance, si au venit 10 caini mari si le-au facut praf. 67 de oi mi le-au facut praf. Au fost caini, nu alte animale salbatice, caini albi si de toate neamurile. Ii plin satul de caini”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Mihai Popa, proprietarul animalelor.

Omul spune ca a anuntat toate autoritatile, iar primul ajuns la locul indicat a fost medicul veterinar concesionar din sat. Acesta spune insa ca, in afara de a preleva probe si a constata situatia, nu poate face nimic.„Eu sunt medicul veterinar din comuna, am fost solicitat sa vin aici. Eu ca medic concesionar trebuie sa recoltez probe de creier, poate capatane. Primaria trebuie sa aiba contract de ecarisare, nu stiu daca are sau nu. Am sunat la DSV, nu e aici medicul de zona, am sunat la politia animalelor, mi s-a spus ca nu e de competenta lor. Nu putem sa ingropam cadavrele, ca maine vin de la Mediu si ne amendeaza.
Conform legii, trebuie sa vina DSV si politia sa faca o constatare la fata locului, ca noi nu putem sa facem asta„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul veterinar Mihaita Beslia.

Mai mult, pe opiniatimisoarei

Comentarii